Hadi artık bitir bu işi!

Diyarbakır'da eşini, aşk yaşadığı kayınbiraderine öldürten kadın tutuklandı.

Haberler 18.03.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, 8 Ekim 2016 tarihinde 33 yerinden bçaklanarak öldürülen bo bir araziye atlan Ali Kesik cinayetinin srr 6 ay sonra çözüldü. Kayn biraderi M.K. ile ak yaayan Kesikin ei L.K.nin, Hadi artk bitir bu ii diye amesaj göndererek azmettirici olduu gerekçesiyle 6 ay sonra çkarld mahkemede tutukland.

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü Cinayet Bürosu ekipleri, 8 Ekim 2016 günü Elaz Yolunda bulunan D Tipi Cezaevi karsnda bo bir arazide 33 yerinden bçaklanarak öldürülen 5 çocuk babas 42 yandaki Ali Kesik cinayetinin detaylarn yaptklar çalma ile ortaya çkard. Cinayet Bürosu ekipleri, Kesikin bütün yaknlarnn bilgisine bavururken 33 yandaki kardei M.K.nin çelikili ifadelerinden üphelendi. Aabeyiyle birlikte çiftçilik yaparak geçimini salayan M.K.yi yakn takibe alan polis, M.K.nin öldürülen aabeyinin ei L.K. ile youn telefon görümesi yaptn belirledi.

ÖNCE SERBEST BIRAKILDI

Olay günü M. K.nin araç kiraladn da belirleyen polis, cinayet üphelisi olarak M.K., ile öldürülen Ali Kesikin 37 yandaki ei L.K.yi gözaltna ald. Cinayet Bürosunda sorgulanan M.K.nin 4 yldr yengesi L.K., ile ak yaad ve evlenmek için aabeyini planlayarak öldürdüü belirlendi.

Polis, M.K.nin olay günü araç kiralayarak aabeyini takip ettiini, tannmamak için yüzünü pou ile balayarak, domates alma bahanesiyle aabeyini durduu ve araçtan inince de 33 bçak darbesiyle öldürdüünü saptad. Olay yerinden kaçarak bça saklayan M.K.nin daha sonra aabeyinin öldüü haberini alnca hastane morguna giderek, burada dier aile fertleriyle birlikte sinir krizi geçirme numaras yapt da ortaya çkt. Olay tarihinde gözaltna alnp mahkemeye çkarlan M.K., aabeyini tasarlayarak öldürmekten tutuklanrken, öldürülen Ali Kesikin ei L.K., ise serbest brakld.

Takibi sürdüren Cinayet Bürosu ekipleri, L.K.nin telefonlarn incelemeye ald. L.K.,nin telefonunda ak mesajlar bulan polis, olay günü L.K.nin, kayn biraderini yönlendirdii ve kendisine, Hadi artk bitir bu ii mesaj gönderdiini tespit etti. Mesaj detay raporunu inceleyen Cinayet Bürosu ekipleri, L.K.i yeniden olaydan yaklak 6 ay sonra gözaltna ald. Sorgusunun ardndan dün akam adliyeye sevk edilen L.K., eini öldürmeye azmettirmekten tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ana Sayfaya Git