Hafızlık kursu eğitimi başlıyor

Örgün eğitim ile hafızlığın bir arada verildiği kurs başvuruları 2 Mart itibariyle başladı. 8 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek olan kayıtlar, online veya bizzat okula yapılacak başvurular ile gerçekleştirilebilecek.

Haberler 12.03.2020 - 12:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mill Eitim Bakanl tarafndan okul öncesi ve ilköretim kurumlar yönetmeliinin 32/4 maddesi kapsamnda, ortaokul seviyesindeki örencilerin Diyanet leri Bakanlna bal Kuran kurslarnda hafzlk eitiminden yararlanma hakk tannd.

Diyarbakrda örgün eitim ile hafzln bir arada verildii proje okullarndan biri olan ehit Halit Gülser Kz Anadolu mam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Zekeriya Erdem, Cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleecek olan projenin kayt ve eitim süreci hakknda detayl bilgi verdi.

2 Mart itibariyle kaytlarn baladn belirten Erdem, Bavurularmz balad. Velilerimiz 2 Mart ile 8 Mays tarihleri arasnda, okulumuz ehit Halit Gülser Kz Anadolu mam Hatip Lisesinin web sayfas üzerinden veya bizzat okulumuza gelip bavurularn yapabilirler. Bavurularn yapan örencilerimiz 20 maystan itibaren snava giri belgelerini alabilecekler. 31 Mays Pazar günü ise gerçekleecek snavn sonuçlar da 5 Haziran Cuma günü açklanacak. dedi.

Hafzlk eitimine kabul sürecini aktaran Erdem, 22 Haziran Pazartesi günü snavda baarl olan örencilerimizi 08.00-17.00 saatleri arasnda Kuran eitimine almaya balayacaz. 2 aylk bir eitim sürecinden sonra 26-27-28 Austosta yaplacak mülakatlar sonucunda yeterli görülen örencilerimizi hafzla alacaz. ifadelerini kulland.

BU ETM MODEL LE ÖRENCNN, GERLEMENN AKSNE BAARI DÜZEY YÜKSELYOR

Erdem, Hafzla kabul edilen örencilerimiz 5inci snfn ilk yarylnda tecvit, mahreç ve sfatlar örenerek Kuran okuyabilecek düzeye geliyor. kinci yaryln balangcndan itibaren hafzla geçi yaplyor. Tabiki örenciler bu süreçte derslerinden geri kalmyor, ayn zamanda fenni alanda da eitimlerini alyorlar. Bu eitim modeli ile örencide, gerilemenin aksine baar düzeyleri yükseliyor. Örnein; hafzlk eitimi gören 5inci snf örencilerimiz deneme snavlarn Diyarbakr il birincisi oluyorlar. eklinde konutu.

Mevcut durumdaki eitim sürecinden bahseden Erdem, u an da 5inci snf bitirip 6ya geçen örencilerimiz 19-20nci cüze kadar geldiler. Yani bu örencilerimiz haziran sonuna kadar hafz olacak ve ayn zamanda akademik baar alanda da en üst düzeyde olacaklar. diye belirtti.

Hafzlk eitimi bavuru sürecine ilikin tantm ve ilan çalmalarnn olduunu söyleyen Erdem, Duyuru amaçl cami ve okullarda datlmak üzere 10 bin broür hazrladk. Ayrca, sosyal medya alannda da çalma balatacaz. Geçmi yllarda, velilerin kayt sürecinden haberdar olmadklar konusunda sitemler iittik. Kayt süreci bilgileri gerek milli eitim ana sayfasnda gerek il ve ilçe müftülüklerinin kurumsal sayfalarnda bu duyurulara yer verilecek. dedi.

çOCUKLUKTAK HAFIZLIK ETM, TAIN ÜZERNE KAZILAN YAZI GBDR

Burada verilen hafzlk eitimi normal kurslarda verilen eitimden farkl olduuna dikkat çeken Uzman Kuran Kursu Öreticisi Netice eker, Son yllarda çkan örgün eitimle birlikte hafzlk projesi kapsamnda Diyarbakrda da balad ve 3 okulumuzda devam ediyor. ehit Halit Gülser proje okulunda da bir buçuk yl önce baladk. ifadelerini kulland.

Küçük yata verilen eitimin önemine deinen eker, çocukluktaki hafzlk eitimi tan üzerine kazlan yaz gibidir. Yetikinlikte yaplan hafzlk ksa sürede kaybolmaya her an müsait iken küçük yataki hafzln ileriki yalarda da kalc olmas özellii hasebiyle çok önemseniyor. eklinde konutu.

Hafzlk eitimine tevik konusunda ebeveynlere tavsiyelerde bulunan eker, anne-babalarn çocuklarn bu ve buna benzer hafzlk proje okullarna göndermelerini önerdi.

eker, Bu çocuklar gerçekten hafzlk yaptklarnda okul derslerinde de baarl oluyorlar. Bu noktada velilerin hiçbir üphesi olmasn. Örgün eitimle birlikte hafzlk daha bir salam yürütülüyor. dedi.

HAFIZLIK YAPAN çOCUKLARIN 10 KYE EFAAT ETME YETKS VARDIR

çocuklarn hafzlk eitimine yönlendiren aileleri Peygamberimizin hadisleri ile müjdeleyen eker, unlar söyledi:

Peygamberimiz bir Hadis-i eriflerinde, Hafz çocuklarn anne-babalarna kyamet gününde öyle bir taç taklacak ki, o tacn yeryüzündeki güneten daha parlak olacaktr. buyuruyor ve yine baka bir Hadiste, Hafzlk yapan çocuklarn kyamette kendi tandklarndan 10 kiiye efaat etme yetkisi vardr. buyuruluyor. Bu çocuklar dünya hayatnda zaten hafzlkla anne-babalarn onur edecekleri gibi ayrca Peygamberimizin bu müjdesini de dikkate almalarn öneririz.

Kuran kursu öreticilerinden Tuba Bilgi ise, mevcuttaki örencilerin geçirdikleri eitim süreci hakknda bilgi vererek, Hafzlk kursuna balayan örencilerimizle Eylülden aralk ayna kadar hazrlk sürecini yaadk. Bu süreçte baarl olan örencileri, ay sonunda hafzla balatmak suretiyle projemizi sürdürmeye devam ettik. Bu minvalde okul dersleri ile birlikte hafzlk eitimini almaya baladlar. diye belirtti.

ETMN BTRMEYE YAKIN OLAN ÖRENCLERMZDEN MEZUN VERMEYE BALIYORUZ

Bilgi, Örenciler 5inci snf okurken hafzlk eitimini sürdürüp okul derslerine devam ettiler. Yaz sezonunda çok younlatrlm bir ekilde sabah 8-akam 5 olacak ekilde eitimimizi sürdürdük. 6nc snfa geçtiklerinde okullarna ara verip hafzlk eitimlerini sürdürdüler. Bu ekilde eitimini bitirmeye yakn olan örencilerimiz olumaya balad ve mezun vermeye balyoruz. Bir buçuk ay sonra ilk mezunlarmz olumaya balayacak. Bu da 1 yl ve birkaç aylk sürede hafzlklarn tamamlam anlamna gelir. dedi.

lkokulu bitirdikten sonra hafzlk eitimine baladn dile getiren kursiyerlerden Hicran Kaya, 5inci snfta okul ve Kuran eitimini birlikte görüyorduk. 6nc snfta okula ara verildi, sadece Kuran- Kerim dersi görüyoruz. Kurann yarsndan fazlasn bitirdim ve austosta hafzl tamamlamay hedefliyorum. eklinde konutu.

HAFIZLIKLA LGL PEYGAMBERMZN HADSLERN DE DUYUNCA HAFIZLIA BAVURDUM

Kuran sevdiinden dolay hafzlk eitimine baladn ifade eden Kaya, Hafzlkla ilgili Peygamberimizin hadislerini de duyunca ailemin tevikiyle hafzla bavurdum. ifadelerini kulland.

6nc snf örencilerinden Betül Bayram ise, hafzla 5inci snfta baladn belirterek, u an itibariyle hafzla balayal 13-14 ay oldu. çok güzel bir sistem. Aslnda hafzl istiyordum fakat biraz kararszdm. Annem ile ablam ikna etmesiyle hafzla baladm. lk balarda zorlanyordum ve kursu brakma noktasna gelmitim. Sonradan düzeldi ve u an çok güzel bir ekilde devam ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git