Hafız İsmail Coşar ve eşi son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden hafız ve mevlithan İsmail Coşar ile eşi Sevim Coşar, son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler 06.03.2020 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Coar ve ei için uzun süre görev yapt Kocatepe Camisinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, ailenin yaknlarnn yan sra Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, TBMM Bakan Mustafa entop, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Cumhurbakanl Yüksek stiare Kurulu Üyesi Bülent Arnç, Ankara Valisi Vasip ahin, Eski TBMM Bakan ve AK Parti zmir Milletvekili Binali Yldrm, baz milletvekilleri, baz eski bakanlar ile çok sayda vatanda katld.

Din leri Yüksek Kurulu Bakan Ekrem Kelein öle namazn müteakip kldrd cenaze namaznn ardndan Coar ve einin cenazesi, törene katlan protokol üyeleri ile yaknlarnn omuzlarnda cenaze arabasna tand. çiftin cenazesi daha sonra defnedilmek üzere Karyaka Mezarlna götürüldü.

- Küçük yata hafzlk eitimi ald

1950 ylnda Bursann Osmangazi ilçesine bal çalayan köyünde dünyaya gelen smail Coar, küçük yata hafzlk eitimi ald.

Bursann Tuzpazar semtindeki smail Hakk Tekkesinde üç yl süren hafzlk eitiminin ardndan kentin merkez köylerinden birine, dönemin müftüsü Abdullah Saraçolu tarafndan vekaleten müezzin-kayym olarak atand.

Ankara Radyosunda okuduu Kuran- Kerim ile sesini Türkiyeye duyuran Coar, müezzinlik görevine 1972 ylnda Ankarann Ulus semtindeki tarihi Kancolu Camisinde balad.

Ankara Maltepe Camisinde 1974 ylnda düzenlenen programda Kuran- Kerim okuyan smail Coar, TRTnin ilk kez naklen yaynlad Mevlid Kandili programnda izleyicilerin karsna çkt.

Coar, henüz inaat halindeyken Kocatepe Camisinin ilk müezzini oldu ve 40 yl akn süre bu camide görev yapt.

- 15 Temmuzda ilk selay o okudu

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki hain darbe giriimi sonras Ankarada ilk selay smail Coar okudu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann televizyon ekranlarndan darbecilere kar milleti meydanlara davet etmesi sonras Kocatepe Camisinin minaresine çkarak ilk selay okuyan Coar, cami hoparlöründen vatan ve bayrak için herkesi meydanlara çard.

Ana Sayfaya Git