Hafız oldular

Diyarbakır'da öğrenciler salgına rağmen uzaktan eğitimle hafız oldu

Haberler 03.02.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Hafz mam Hatip Ortaokulundan 20 örenci yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecine ramen eitimlerini tamamlayarak hafz oldu.

Milli Eitim Bakanl (MEB) Din Öretimi Genel Müdürlüü ile Diyanet leri Bakanl Eitim Hizmetleri Genel Müdürlüü arasnda imzalanan protokol kapsamnda 2018 ylnda hayata geçirilen Örgün Eitimle Birlikte Hafzlk Projesi kapsamnda geçen sene Diyarbakr Hafz mam Hatip Ortaokulu kuruldu.

Projeye dahil olmak isteyen örencilerden hafzla ilgisi ve kabiliyeti olan 140 örenci, okulda kurulan komisyon tarafndan snav ve mülakatla seçilerek hafzlk eitimine ilk adm att.

Proje kapsamnda eitimlerini sürdüren ve 7. snfa devam eden örenciler, salgn nedeniyle eitimlerini uzaktan da sürdürdü. Hafzlk eitimini tamamlayan 20 örenci ezberini pekitirme sürecine geçti.

Dier örencilerin müfredat dersleri ile hafzlk eitimleri sürüyor.

- Hafzlk eitiminin yannda akademik derslerimizde de çok baarl oluyoruz

Örencilerden Ensar eker (12), okulda aldklar eitimle hafz olmay baardklarn söyledi.

Dinimizi, Kuran- Kerimi öreniyoruz. Hafzlk eitiminin yannda akademik derslerimizde de çok baarl oluyoruz. diyen eker, bu eitimi almalarna katk sunan herkese teekkür etti.

Hamza Solmu (12) yaklak 2 yl önce balad hafzlk eitimini 20 ayda tamamladn, imdi ise pekitirme sürecine baladn belirtti.

Hafz olmak istediini, ailesinin de destei ile bu okulda eitim görmeye baladn anlatan Solmu, Bir yl içinde hafzlm tamamladm. Öretmenlerimiz sayesinde hafz oldum, mutluyum. Bize bu imkan veren tüm yetkililere ve hocalarmza teekkür ediyoruz. dedi.

BU çOK BÜYÜK BR MKAN

Diyarbakr Hafz mam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Yldz ise okulda, inancn, milli, manevi ve ahlaki deerlerini özümseyen, sadece Kuran- Kerimi ezberleyen deil, ayn zamanda onu idrak eden, anlayan ve hayatna tatbik eden bireyler yetitirmeyi amaçladklarn söyledi.

Koronavirüs sürecinde örencilerin akademik ve hafzlk eitimlerine uzaktan eitim yoluyla devam ettiklerini dile getiren Yldz, salgn sürecine ramen 20 örencinin hafzlk eitimini tamamlamasndan memnuniyet duyduklarn aktard.

Kendilerine bu imkan salayan bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan olmak üzere tüm yetkililere teekkür eden Yldz, Okulumuza ilgi ve alaka çok yüksek. Bu çok büyük bir imkan. Bir örencinin hem hafzlk hem de okul eitimini almas çok büyük bir imkandr. diye konutu.

Yldz, okulun bir snfna, bulunduklar bölgede PKKllarca 31 Mart 2016da bomba yüklü araçla düzenlenen saldrda ehit olan polislerin isimlerini verdiklerini de sözlerine ekledi..

Ana Sayfaya Git