Hafızlar için icazet

Hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 55 genç, Bayrampaşa’da düzenlenen merasimle icazetlerini aldı.

Haberler 15.05.2017 - 08:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lkseç Vakfna bal Bayrampaa Kocatepe ve Saryer Mekke Nur Kuran kurslarndan mezun olan 55 hafz için, Kocatepe Camisinde gerçekleen icazet törenine, mezun olan hafzlar ve aileleri ile Diyanet leri Bakanl Mushaflar nceleme Kurulu Bakan Osman ahin, stanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Ylmaz, lkseç Vakf Genel Bakan Ali Ulvi Uzunlar ve vatandalar katld.

cazet töreni öncesi, hafzlar ve öretmenleri tarafndan Kuran- Kerim tilaveti gerçekletirildi. Üsküp Camisi müezzini Mustafa Öztürkün okuduu ar- erifin ardndan, eitimlerini tamamlayan hafzlardan bazlar da selamlama konumas yaparak, kendilerini yetitiren hocalarna teekkür etti.

CAZETE KATILANLAR

Diyanet leri Bakanl Mushaflar nceleme Kurulu Bakan ahin, icazet alan hafzlar ve ailelerini tebrik ederek, Müslümanlarn Kuran- Kerimi tam anlamyla örenmesi ve anlamas gerektiini ifade etti. Ümmetimin en ereflileri Kuran- Kerim ile beraber olanlardr hadis-i erifini aktaran ahin, Kuran- Kerimi okuyan ve yaayan insanlarn, Yüce Allahn ikramna mazhar olduunu dile getirdi. Osman ahin, Müslümanlar, güzel ahlakl ve bakalarna örnek olduklarnn farknda olmaldr. dedi.

lkseç Vakf Genel Bakan Uzunlar da konumasnda, hafzlk eitiminin zor ve meakkatli bir eitim olduunun altn çizerek, Bu genç yata, böyle bir zorluu aarak Kuran- Kerimi ezberleyen bu gençler, her türlü ikrama layktrlar. diye konutu.

Törenin bitiminde, örencilere hafzlk eitimini baaryla tamamladklarna dair icazetleri verilerek, hediyeler takdim edildi.

Ana Sayfaya Git