Hafızlık finali

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kur'an-ı Kerim Hafızlık Yarışması Erkekler Türkiye Finali"ne katıldı:

Haberler 14.09.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, Diyarbakrdaki Kuran- Kerim Hafzlk Yarmas Erkekler Türkiye Finalinde, Devasa sorunlarla bouan dünyamzn hangi meselesini çözmek istersek, mutlaka Kurann mesajlarn gündeme almak zorundayz. çünkü Kuran- Kerim bir hidayet rehberidir ve en doru yola ileten bir kitaptr. dedi.

Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camide düzenlenen program öncesinde Prof. Dr. Erba öle namazn kldrd.

Daha sonra programda konuan Erba, yaklak 14 asr önce, ahlaki erdemlerden uzaklaan, güçlünün zayf ezdii, merhametin kaybolduu bir cahiliye toplumunun varlnn bilindiini ifade ederek, Allahn o toplumun içinden bir elçi seçerek, o elçiye son kitab göndermesiyle dünyann en güzel toplumunun ina edildiini belirtti.

Kuran- Kerim sayesinde ksa bir zamanda cahiliye toplumundan büyük bir devlet, hukuk, medeniyet ina eden bir dönüümün yaandna iaret eden Erba, o toplumu deitiren en temel unsurun Kuran- Kerim ve onu tebli eden Peygamber olduunu aktard.

Erba, Kuran- Kerimin insan ve inanan topluluklarn yücelten bir kitap olduuna dikkati çekerek, Allahn nice kavimleri, nice milletleri bu kitapla yücelttiini bildirdi.

Bu kitab dikkate almayan, onun hayat veren ilkelerine tavr alan topluluklarn nice talihsizliklere uradn belirten Erba, sözlerini öyle sürdürdü:

Günümüze kadar müminler Kuran- Kerimi anlama ve onu hayat rehberi edinme gayretiyle nice güzel hizmetler yapmlardr. Milletimizin büyük medeniyetler kurmasnda, zor zamanlardan çkmasnda, istiklal mücadelesi dönemlerinde en büyük imkan ve motivasyonu inand kitap Kuran- Kerim olmutur. Bugün de devasa sorunlarla bouan dünyamzn hangi meselesini çözmek istersek, mutlaka Kurann mesajlarn gündeme almak zorundayz. çünkü Kuran- Kerim bir hidayet rehberidir ve en doru yola ileten bir kitaptr. Hepimizin Kurana kar 5 büyük sorumluluumuz var. Eer bu sorumluluklarmz hakkyla ifa edersek Kuran bize dünyada izzet, itibar ve kudret kazandracak, ahirette bizi bahtiyar olanlardan klacaktr. Bunlardan birincisi Kurana hakkyla iman etmek. kincisi onu en güzel ekilde okumay örenmek ve her daim okumak. Üçüncü olarak Kuran- Kerimin hayat veren ilkelerini, mesajn en doru ekilde anlamak. Dördüncüsü onu bir hayat kitab haline getirmek, yaamak, davranlarmza ölçü yapmak. Beincisi onun merhamet, adalet, ahlak yüklü hayat teklifini bütün dünyaya sunmak.

Erba yarmada dereceye giren hafzlarn olduunu belirterek, onlar tebrik etti.

Önemli bir gayretin neticesinde bu baary kazandklar için Allah onlardan raz olsun. Ancak u önemli hususu hatrlamamz lazm. Kuran- Kerimi okuma, ezberleme, anlama, yaama çabasnn ve yarmasnn kaybedeni yoktur. Herkes inanc, samimiyeti ve niyetine göre kazanmtr. Kuran- Kerim konusunda en kazançl olan ise ahirette belli olacaktr. Onu en içten okuyan, en iyi yaayan, ilkelerine en sk sarlan en bahtiyar olan kimse olacaktr. ifadelerini kullanan Prof. Dr. Ali Erba, hafzlk yarmasna katlanlar ile Kuran- Kerimi öreten tüm hocalara teekkür etti.

Konumalarn ardndan yarmada dereceye giren hafzlara çeitli hediyeler verildi.

Programa Vali Münir Karalolu, Diyanet leri Bakan Bakan Yardmcs Prof. Dr. Huriye Mart, Diyanet leri Bakanl Eitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Diyanet leri Bakanl Mushaflar nceleme ve Kraat Kurulu Bakan Hafz Osman ahin, Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, hafzlar, Kuran- Kerim öreticileri ve vatandalar katld.

Prof. Dr. Ali Erba daha sonra Dicle Üniversitesini ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç ile görütü.

Ana Sayfaya Git