Hak ettiğim değeri göremiyorum ben!

DÜNYANIN en uzun insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alan Mardin'li 2.51 metre boyundaki Sultan Kösen, Türkiye’de hak ettiği değeri göremediğini söyledi.

Haberler 23.05.2017 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden dünyann en uzun insan unvanl Sultan Kösen, Türkiyede hak ettii deeri göremediini söyledi. Daha önce gittii Samoa ülkesinin babakan tarafndan karlandn hatrlatan Sultan, Türkiyede ise deer görememekten yaknd. Derik ilçesine bal Dede köyünde yaayan 27.5 santimetre uzunluundaki eli ve 36.5 santimetrelik ayaklaryla da Guinness Rekorlar Kitabna giren ve yaklak 5 yldr rekoru kimseye kaptrmayan Kösen, Almanyada bir firmann ürettii ayakaby giydiini, elbiselerinin hepsinin Türkiyede özel olarak diktirdiini ancak iç çamarlarn ise Amerikadan aldrdn söyledi.

HER FOTORAF çN 1 LRA ALSAYDIM ZENGN BR ADAMI OLURDUM

Gittii her yerde vatandalarn kendisine youn ilgi gösterdiini dikkat çeken Kösen, insanlarn kendisi ile fotoraf çektirmek için adeta birbiriyle yartn anlatt. Bugüne kadar kendisi ile birlikte 100 milyonun üzerinden fotoraf çekildiini hatrlatan Kösen, Benimle çekilen her fotoraftan 1 TL ücret alsaydm bugün dünyann en zengin iadamydmdedi. Giydii 60 numara ayakkabsndan yedii yemeklere, gezdii ülkelerden yaad ilginç olaylara kadar hayat hikayesinden kesitler anlatan Sultan Kösen, gittii her yerde hem Türkiyeyi hem de Mardini tantmann gururunu yaadn söyledi. Gittii birçok ülkede çifte vatandalk teklifi edildiini aktaran Kösen, unlar söyledi:

Samoada devlet bakan dier yetkililer tarafndan karlanp sarayda misafir edilmem gerçekten çok güzeldi. Ben ülkemi büyük bir heyecan ve evkle tantmaya çalyorum. çok ülkeye gittim, gittiim her yerde çok büyük bir ilgi ile karlanyorum. Beni havaalanndan alyorlar, geziyoruz, halk arasna karyoruz. Büyük bir heyecan ile insanlar bizi bekliyorlar. Dünyann farkl ülkelerinde ilgiyi kendi ülkemde göremiyorum. Samoa Babakan Tuilaepa Sailele Malielegaoi tarafndan bana çiftçe vatandalk teklifi yapld. Ama ben kabul etmedim. Dünyay gezdim ama en güzel ülke Türkiyedir. Ancak tüm çabalarma ramen Türkiyede hak ettiim deeri görmüyorum. Bunun içinde kimseye sitem etmiyorum. Sadece bana küçük bir vakit ayrmalarn istiyorumdiye konutu.

MARDNDE BR MÜZEMN YAPILMASINI STYORUM

Herkesi Mardine davet eden Sultan Kösen, insanlarn mutlaka Mardini görmesi gerektiini söyledi. Sadece dünyann en uzun adam deil, ayn zamanda dünyann en büyük ayakkab ve ellere sahip olduunu hatrlatan Kösen, bu yüzden yukar Mardinde kendi adna bir müzenin yaplmasn çok istediini kaydetti.

Ana Sayfaya Git