Hakim ve savcı olacak avukatlar 3 ay staj yapacak

Avukatlıktan adli yargı hakim ve savcı adaylığı ile idari yargı hakim adaylığına atananlar 3 ay staj yapacak.

Haberler 17.01.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetenin dünkü saysnda Adli Yarg Hakim ve Savc Adaylar ile dari Yarg Hakim Adaylarnn Staj Dönemi ile Staj Mahkemelerine likin Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik ile Adli Yarg Hakim ve Savc Adaylar ile dari Yarg Hakim Adaylarnn Meslek Öncesi Eitimlerinin Yaptrlmasnn Esas ve Usullerine likin Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik yaymland.

Buna göre, Adli Yarg Hakim ve Savc Adaylar ile dari Yarg Hakim Adaylarnn Staj Dönemi ile Staj Mahkemelerine likin Yönetmelikin ad, Hakim ve Savc Adaylarnn Staj Dönemi ile Staj Mahkemelerine likin Yönetmelik olarak deitirildi.

Adli yarg hakim ve savc adaylar ile idari yarg hakim adaylarnn staj dönemi süresi 17 ay olacak. Adli yarg hakim ve savc adaylar bu sürenin 3 aynda genel, 14 aynda ise görev staj yapacak.

Avukatlk mesleinden adli yarg hakim ve savc adayl ile idari yarg hakim adaylna atananlarn staj süresi ise 3 ay olacak.

- Yabanc dil eitimi için yurt dnda bulunma stajdan saylacak

Yabanc dil eitimi için yurt dna gönderilenlerin burada geçirdikleri süre stajlarndan saylacak.

Hakim ve savc adaylar, önceki yl kurulan ve kamuoyunda istinaf olarak bilinen bölge adliye ve bölge idare mahkemelerinde de belirli sürelerle staj görevinde bulunacak.

Öte yandan, Adli Yarg Hakim ve Savc Adaylar ile dari Yarg Hakim Adaylarnn Meslek Öncesi Eitimlerinin Yaptrlmasnn Esas ve Usullerine likin Yönetmelikin ismi ise Hakim ve Savc Adaylarnn Meslek Öncesi Eitimlerine likin Yönetmelik oldu.

Yönetmelikte yaplan deiiklikle de adli yarg hakim ve savc adaylar ile idari yarg hakim adaylarnn meslek öncesi eitim süresi 2 yl olacak. Avukatlktan adli yarg hakim ve savc adayl ile idari yarg hakim adaylna atananlar ise 6 ay meslek öncesi eitim alacak.

Ana Sayfaya Git