Hakkari 3 yıl aradan sonra sinemayla tanıştı

HAKKARİ'de 3 yıl aradan sonra Valilik ve İl Kültür Müdürlüğü'nün destekleri ile kentte sinema salonu açıldı. Açılışa katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindekiler film izledi.

Haberler 26.03.2017 - 13:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarideki tek sinema salonu 2010 ylnda Ylmaz Erdoann Vizyontele Tuuba adl filminin gösteriminden sonra çeitli nedenlerle kapand. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprakn giriimleri ile Hakkari l Kültür Müdürlüüne yeni bir sinema cihaz alnd. Cihaz alnmas ardndan merkezi Antalyada bulunan bir sinema irketiyle yaplan görümeler sonucunda Hakkaride 3 yl aradan sonra tekrar sinema salonu açld.

Sinema salonunun açlna Hakkari valisi Cüneyit Orhan Toprak, ei Funda Toprak, Cumhuriyet Basavcs Altu Kürat ahin, l Salk Müdürü Dr. Hamdullah Kara, l Jandarma Alay Komutan Tugeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu ve l Kültür Müdürü dris Aacanolu katld. Açl ardndan Vali Toprak ve beraberindeki protokol üyeleri birlikte ahan Gökbakarn Recep vedik 5 filmini izledi.

Uzun süredir eksiklii hissedilen sinemaya Hakkari halknn kavuuunu belirten Hakkari valisi Toprak, öyle konutu:

Ylmaz Erdoan gibi Türkiye ve dünya çapnda sanatçlar yetitiren, tiyatrocular yetitiren bir ilde uzun süredir sinemann olmamas gerçekten bizi üzüyordu ve kabul edilecek bir ey deildi. Geldiimiz günden beri bunun arayndaydk. En son elimizdeki imkanlar deerlendirerek burann açlmasna karar verdik. Daha önce de DAP tarafndan gerçekletiridiimiz bir proje sayesinde sinema makinemizi temin etmitik. Dünyada u anda kullanlan en son teknoloji sinema makinemiz mevcut. Bu salon imkanyla da birletirerek profesyonel olarak çok ükür bugün Hakkari halkmz sinema salonuyla buluturduk. nallah Hakkarimizin sosyal hayatna çok önemli katklar sunacaktr.

Ana Sayfaya Git