Hakkari'de "özel güvenlik bölgesi" uygulaması

Hakkari merkez ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde bazı alanların 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiği bildirildi.

Haberler 24.03.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan açklamada, Hakkaride varlk gösteren bölücü terör örgütü ve dier terör örgütlerinin son zamanlarda gerçekletirdikleri terör ve yldrma eylemlerinin, kentin sosyal ve ekonomik gelimesini de olumsuz etkilemeye balad belirtildi.

Saldrlar neticesinde vatandalarn, ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarn kullanmaktan mahrum kald vurgulanan açklamada unlar kaydedildi:

ÖZEL GÜVENLK BÖLGES

Günlük hayatlar olumsuz etkilenen vatandalarmz büyük maduriyet yaamaktadrlar. Valilik makammz, öncelikle vatandalarmzn can ve mal güvenliinin salanmas, mevcut huzur ve güven ortamnn sürdürülmesi, devlet ve milletimizin her türlü terör tehdidi ve saldrdan korunmas maksadyla bölgesinde emniyet ve asayi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadr.

Tedbirler kapsamnda Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun ilgili maddesi gereince il merkezi ile çukurca, emdinli ve Yüksekova ilçeleri snrlarndaki 30 bölgenin, 25 Mart-8 Nisan tarihlerinde özel güvenlik bölgesi ilan edildii bildirilen açklamada, vatandalarn belirtilen bölgelere izinsiz girmesinin yasakland vurguland.

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlara ilikin detayl bilgiye Valiliin internet adresinden ulalabilecek.

Ana Sayfaya Git