Halfeti'de gözaltı sayısı 47 oldu

ŞANLIURFA'nın Halfeti ilçesinde, PKK'lılarla çıkan ve komiser yardımcısı Şükrü Can Kayadibi'nin şehit olduğu, polis memuru Mahmut Aykal ile Ramazan Kaya'nın yaralandığı çatışmanın ardından bölgede başlatılan operasyonda gözaltı sayısı 47 oldu. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltına alınan şüphelilerin kötü muamele ve işkenceye maruz kaldığı yönündeki iddiaların ise gerçeğe yansıtmadığını açıklandı.

Haberler 22.05.2019 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halfetiye bal Dergili Mahallesinde 18 Maysta çkan ve 2 PKKlnn etkisiz hale getirildii çatmann ardndan balatlan operasyonda gözalt says, 47ye ulat. Gözaltna alnan ve sorgusuna devam edilen üphelilerin, kötü muamele ve ikenceye maruz kald yönünde sosyal medyada ortaya atlan iddialar üzerine anlurfa Cumhuriyet Basavclnca yazl açklama yapld.

47 K GÖZALTINA ALINDI

Açklamada, Halfeti ilçesinde PKKllara yönelik operasyon srasnda 1 polisin ehit olduu, 2 polisin yaraland saldryla ilgili üphelilerin yakalanmas ve gözaltna alnmasnda adli sürecin usul ve yasalara uygun yürütüldüü belirtildi.

Dergili Mahallesinde P örgüt mensuplarna yönelik operasyonda 2 militann etkisiz hale getirildii, 1 komiser yardmcsnn ehit olduu ve 2 polis memurunun da yaraland hatrlatlan açklamada, soruturma kapsamnda terör örgütü üyelii ve örgüte bilerek ve isteyerek yardm etme suçlarndan 47 üphelinin gözaltna alnd belirtilerek, öyle denildi:

üphelilerin yakalanmas ve gözaltna alnmalar ile birlikte yürütülen adli süreç usul ve yasalara uygun ekilde yürütülmektedir. Baz internet haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarnda üphelilerin ikence gördüklerine ilikin iddialarn yer ald haber ve paylamlar Cumhuriyet Basavclmzca usulü dairesinde titizlikle takip edilmekte ve incelenmektedir. htiyaç duyulmas halinde inceleme ve soruturma süreçlerinden ayrca bilgilendirme yaplacaktr.

Ana Sayfaya Git