Halıya sarılı ceset soruşturmasında 5 şüpheli yakalandı

Pendik'te, öldürülen Özbekistan uyruklu Umidillo Mirmahkhmudov'un cesedinin halıya sarılarak sokağa atılmasıyla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Haberler 27.09.2023 - 13:07 Son Güncelleme : 27.09.2023 - 13:21

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 24 Eylül akşamı Dumlupınar Mahallesi Ağırbaşlı Sokakta halıya sarılı halde bulunan cesetle ilgili çalışma başlattı.

Adli Tıp Kurumuna kaldırılan cesedin Özbekistan uyruklu Umidillo Mirmahkhmudova ait olduğu belirlendi. Ekipler, cesedi olay yerine bırakan şüphelilerin içinde bulunduğu aracın Esenlerdeki bir adreste olduğunu tespit etti.

Soruşturma neticesinde Mirmahkhmudovun, eski karısı ile onun dini nikahlı kocası tarafından öldürüldüğü bilgisine ulaşıldı.

Bunun üzerine Mirmahkhmudovun eski karısı Mukhtasarkhon M., katil zanlısı Abdulborıy M. ve kendilerine yardım eden 3 şüpheli gözaltına alındı.

Abdulborıy Mnin emniyetteki ifadesinde, Mukhtasarkhon M. ile evliliğini kabul edemeyen Mirmahkhmudovun kendisini sürekli tehdit ettiğini iddia etti. Şüpheli, Mirmahkhmudovun 23 Eylülde Mukhtasarkhon M. ile yaşadıkları eve çocuklarını görme bahanesiyle geldiğini, aralarında tartışma çıktığını anlattı. Şüpheli, olayın devamında Mirmahkhmudovu bıçakladığını söyledi.

Katil zanlısı Abdulborıy Mnin streç filmle sardığı cesedi, haber verdiği akrabalarıyla birlikte bir araca koyup önce bir iş yerine götürdükleri, ertesi gün de Pendikte yol kenarına attıkları anlaşıldı.

Gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken öldürülen Mirmahkhmudovun, Mukhtasarkhon Mden olan 3 çocuğunun da koruma altına alındığı bildirildi.

Ana Sayfaya Git