Halk akın etti!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırılarına yönelik yürütülen operasyonların ardından çevresindeki iş yerlerinin yenilenmesi için başlatılan çalışma kapsamında yaklaşık 2,5 yıl sonra ziyarete açılan Dört Ayaklı Minare'ye vatandaşlar ilgi gösterdi.

Haberler 07.03.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde terör saldrlarna yönelik operasyonlar ve tuzaklanan patlayclarn temizlenmesi amacyla kapal bulunan ve yaklak 2,5 yl aradan sonra ziyarete açlan Dört Ayakl Minareye vatandalar ilgi gösterdi.

Sur ilçesinde 28 Kasm 2015te Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçinin hayatn kaybettii, polis memurlar Ahmet çiftaslan ve Adem Erdurun ehit edildii saldrnn ardndan terör örgütü PKKya yönelik balatlan Bayrak-12 Sur Müterek Özel Birlik Operasyonu 103üncü gününde 9 Mart 2016 günü tamamland.

Tuzaklanan patlayclardan temizlenmesi için yürütülen çalmalarn tamamland bölgelerde çevre ve ehircilik Bakanlnca yürütülen Sokak Salklatrma Projesi kapsamnda i yerlerinin tarihi dokuya uygun modernize edilmesi için çalmalar devam ediyor.

Proje ile çevresindeki i yerlerinin yenilenmesi için balatlan çalma dorultusunda Dört Ayakl Minarenin bulunduu Yenikap Sokakn ziyarete açldn duyan vatandalar bölgeyi ilgiyle geziyor, minare önünde özçekim yapyor.

- Bundan sonra her ey çok güzel olsun inallah

Vatandalardan Kenan Malkoç, Diyarbakrn çok güzel bir ehir olduunu ve birçok medeniyete ev sahiplii yaptn belirtti.

Malkoç, misafirini açldn örendii Dört Ayakl Minareyi görmesi için getirdiini aktard.

zmirden kente gelen Anl Elemda, Diyarbakrdaki tarihi mekanlar ziyaret ettiini söyledi.

En çok merak ettiim yer burasyd. Haberlerde görmütüm. çok beendim. Bundan sonra her ey çok güzel olsun inallah. diyen Elemda, herkesi tarihi mekan ziyaret etmeye davet etti.

stanbuldan gelen Burcu Ertürk de kenti çok merak ettiini anlatarak, stanbulda böyle bir atmosfer yok. Ulu Camiyi gezdikten sonra buraya geldik. nallah artk huzur gelir, herkes huzurlu bir ekilde yaar.

Buray herkesin görmesini istiyorum. diye konutu.

Muhammed Uur, çocukluunun Dört Ayakl Minarenin bulunduu sokakta geçtiine iaret ederek, Diyarbakrn önemine deindi.

Artk insanlar çok rahat bir ekilde buray ziyaret edebiliyorlar. Diyarbakrda çok arzu edilmeyen olaylar yaand. Birçok insan evinden oldu. Tarihi eserler zarar gördü. ifadelerini kullanan Uur, yaanan olaylardan ders çkarlmas gerektiini aktard.

Cevdet Utangaç da yaanan olaylardan duyduu üzüntüyü dile getirdi.

Utangaç, terör olaylar nedeniyle insanlarn büyük maduriyet yaadn kaydederek, bir daha benzer olaylarn yaanmamasn temenni etti.

Surda esnaflk yapan Atilla Snay da esnafn büyük maduriyet yaadn anlatarak, sokakta çalmalarn balatlmasndan duyduklar memnuniyeti ifade etti.

Ana Sayfaya Git