Hamarat ellerden Adıyaman turizmine katkı

Adıyaman'ın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü, Perre Antik Kenti gibi tarihi ve kültürel değerleri, kadınlar tarafından deri çantalar üzerine işlenerek turistlerin omuzlarında dünyaya ulaştırılacak.

Haberler 22.07.2019 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyamann UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde bulunan Nemrut Da, Cendere Köprüsü, Perre Antik Kenti gibi tarihi ve kültürel deerleri, kadnlar tarafndan deri çantalar üzerine ilenerek, turistlerin omuzlarnda dünyaya ulatrlacak.

GAP Bölge Kalknma daresi Bakanlna bal Adyaman Gençlik ve Kültür Evinde açlan dericilik kursuna katlan kadnlar, deriden üretilen son model çantalarn üzerine, Nemrut Da, Cendere Köprüsü, Perre Antik Kenti, Besni üzümü Gerger nar ile Sahabe Safvan Bin Muattaln kabri gibi kentin tarihi ve kültürel mirasn, el emekleriyle iliyor.

Deri çantalarn Türkiyenin çeitli turizm bölgelerinde sata sunulmas salanarak, Adyamann tantmnn yaplmas ve turizm sektöründeki paynn artrlmas hedefleniyor.

Kursa katlan 22 kiinin youn çalmalaryla üretimi yaplan çantalarn, ilerleyen günlerde seri üretiminin yaplmas da planlanyor. Adyamann tarihi ve kültürel deerlerinin çantalar araclyla turistlerin omuzlarnda tüm dünyaya ulatrlmas için çallyor.

Adyaman Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Yeim çelik Süzer, 15 ile 30 ya grubunda gençler ve kadnlara yönelik çalmalar yürüttüklerini söyledi.

Süzer, merkezde kadnlara yönelik mesleki ve beceri eitimleri verdiklerini belirterek, bu kapsamda deri çanta atölyesi açtklarn ve burada çantalarn üzerine kentin tarihi ve kültürel deerlerini ilediklerini kaydetti.

Bu sayede hem Adyaman hem de Türkiye turizmine katkda bulunmay hedefledikleri ifade eden çelik, Kadnlarmz ürettikleri deri çantalarn üzerine tel krma, nak ve boncuk ileme gibi el sanatlaryla ilimizin tarihi yaplarn iliyorlar. dedi.

Süzer, kursiyerlere, ileride kendi ilerini kurabilmeleri için giriimcilik eitimleri aldrdklarna da dikkati çekti.

Usta öretici Ümit Aközen da 22 örencisine deri çanta yapmn örettiini belirterek, ürettikleri çantalara Adyamann tarihi yaplarn ileyerek yerli ve yabanc turistlerin ilgisini çekmeyi planladklarn vurgulad.

Kurs kapsamnda aylk ortalama 30 deri çanta ürettiklerini anlatan Aközen, bu sayy artrmay hedeflediklerini söyledi.

Kursiyerlerden Meryem Kaya ise Adyamann tarihi ve kültürel zenginliklerini çantalara el emeiyle ilediklerini dile getirerek, Kursa gelerek keyifli zaman geçiriyorum hem de meslek öreniyorum. Evlerimize gittiimizde neeli ve pozitif gidiyoruz. Güzel arkadalklar edindik, ev kadnlarmz bu gibi kurslara gelerek zamanlarn daha iyi ekilde deerlendirebilirler. diye konutu.

Ana Sayfaya Git