Hamile kadın AFAD ekiplerinin çabasıyla hastaneye yetiştirildi

Muş'ta, yolu kar nedeniyle kapalı köyde doğum sancıları tutan kadın, AFAD ekiplerinin 4 saatlik mücadelesiyle hastaneye ulaştırıldı.

Haberler 26.12.2016 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta kar nedeniyle yolu kapanan köyde sanclar tutan hamile kadn, Afet ve Acil Durum (AFAD) l Müdürlüü ile karla mücadele ekiplerinin çabasyla hastaneye yetitirildi.

Muun merkeze yaklak 70 kilometre uzaklktaki Elçiler köyünde yaayan 23 yandaki Zeynep Akalnn doum sanclarnn artmas nedeniyle, durum 112 Acil Servis ekiplerine bildirildi.

Köy yolunun ulama kapal olduu bilgisi üzerine l Özel daresi karla mücadele ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.

Karla mücadele ekiplerinin çabasyla yolun yaklak 50 kilometrelik ksmn kateden AFAD ekipleri, kalan mesafeyi de paletli araç ve kar motoruyla geçmeye çalt.

Bu srada köylülerin traktörle getirmeye çalt Zeynep Akalnla karlaan AFAD ekipleri, hamile kadn paletli araca alarak ambulansn bulunduu bölgeye tad.

Ambulansla Mu Devlet Hastanesine ulatrlan Akaln, salkl bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Köy yollarnn dün akamdan itibaren ar kar ya ve tipiden kapandn belirten hasta yakn Yunus Akaln, büyük gayret sarf ederek köye ulaan ekiplere teekkür etti.

Yunus Akaln, 112 Acil Servis, kendi imkanlaryla ulaamad için AFAD ekiplerinden yardm istedi. AFAD ekipleri de hiç zaman kaybetmeden kzak ve büyük araçlaryla bize yetitiler. Hepsine çok teekkür ediyorum, Allah raz olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git