Hangi üniversite hangi müziği dinliyor

Dijital müzik dinleme platformu Spotify’ın Amerika ofisinde çalışan Glenn McDonald, platformda yayınlanan 5 binden fazla müzik türüne ait veri takibi ve analizini ortaya koymak amacıyla Every Noise at Once (Her Ses Aynı Anda) adlı internet sitesini kurdu.

Haberler 03.05.2021 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversiteliler, Spotify, örenci e-posta adresleriyle kaydolarak indirimli olarak kullanyor. Platforma kaytl olan örenci e-posta adresinden yola çkan McDonald, farkl üniversite örencilerinin 2021in bandan bu yana en çok dinledikleri arklarn yer ald listeleri yaynlad. Türkiyedeki 165 farkl üniversiteye ait verilerin de bulunduu sitede, her bir üniversiteye özel hazrlanm müzik listeleri yer alyor. Sitede yer alan verilere göre Türkiyede üniversitelilerin en fazla dinledii müzik türünün Türkçe pop olduu görülüyor.

BRBRNE BENZEYENLER

Sitede, üniversitelerin üzerine tkladnzda müzik dinleme alkanlklar birbirine benzeyenleri de görebiliyorsunuz. Örnein en çok Jazz dinlenen Boaziçi Üniversitesine en yakn dinleme alkanlklar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Orta Dou Teknik Üniversitesinde. Türkçe pop sever örencilerin arlkl olduu Koç Üniversitesi ise Özyein ve Yeditepe Üniversitesi ile ortak paydada buluuyor. Hacettepe Üniversitesi, Yldz Teknik Üniversitesi ve stanbul Teknik Üniversitesi örencileri ise Türkçe rock severler olarak öne çkyor.

ÜNVERSTELERN ENLER

Türkiyenin köklü kurumlarndan stanbul Üniversitesinde en çok dinlenen ilk 3 tür; Türkçe pop, Türkçe jazz ve Türkçe rock iken, en az dinlenen 3 tür Anadolu rock, klasik Türkçe pop ve Türkçe enstrümantal. Örenci says bakmndan Türkiyenin en büyük üniversitesi olan Anadolu Üniversitesinde ise Türkçe pop, T-rap (Türkçe rap), Türkçe jazz en çok dinlenen ilk 3 müzik türüyken, son 3te Farsça pop, Balama ve Türkçe alternatif pop yer alyor.

Ana Sayfaya Git