Hani Avukat olacaktın?

Şerima Sancar'ın annesinden yükselen çığlık; "Sen okumak istiyordun. Okuyup, avukat olacaktın. Senin ne işin var orada kızım?"

Haberler 03.03.2020 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 108 aile, HDP binas önündeki oturma eylemini 183üncü günde de sürdürdü.

KIZIM SEN AVUKAT OLACAKTIN

2012 ylnda lise 1inci snf örencisiyken kaçrlan kz erima (21) için Vandan gelerek 15 Ocakta oturma eylemine katlan Nazl Sancar, avukat olma hayali kuran kzndan 8 yldr haber alamadn söyledi. Anne Sancar, kz eymann 13 yandayken eli kolu balanarak zorla daa kaçrdn belirterek, unlar söyledi:

Kzm beni duyuyorsa, görüyorsa, çksn gelsin. Artk dayanacak gücüm kalmad. Benim kzmn elleri kalem tutmak istiyordu. Silah tutmak istemiyordu. Kzm senin hayallerin vard. Sen okumak istiyordun. Okuyup, avukat olacaktn. Senin ne iin var orada kzm? Beni görüyorsan çk gel kzm. Sensiz artk dayanamyoruz. Seni çok merak ediyoruz. Gel teslim ol kzm. Ceza da yok. Sizi kandryorlar. Yalan söylüyorlar size. Askerler sizi öldürür diyorlar. Yalan kzm. Devlet kimseyi öldürmez ki. Evlatsz olur, devletsiz olmaz kzm. çk gel. Orada birbirinizin elini tutun, çkn gelin.

KIZIMI HDPDEN STYORUM

Kz Yasminnin 13 yandayken 2015 ylnda kursa gitmek için evden çktn ve terör örgütü yandalar tarafndan daa kaçrldn iddia eden Keziban Yalçn, 4 yandaki olu Ahmet ile evlat nöbeti eylemine katld.

Kznn daha 13 yandayken kursa gitmek için evden çktn ve terör örgütü yandalar tarafndan daa kaçrldn belirten anne Yalçn, Kzm kaçrlmasndan bir hafta sonra HDP il binasna geldim. Yalca bir adam kzmn resmini istedi benden ve bana be dakika sonra geleceim diyerek bekledim. Aradan be dakika geçtikten sonra yanma geldi. Bana, Kzn daa gitmi, kzn artk bizim kzmz dediler. Ondan sonra kendisinden bir haber alamadm. Kzm gittikten 20 gün sonra beni arad. Bana, Anneciim, ben bu gece kaçacam babam snra gelsin dedi. Eim snra gitti. Ertesi gün kzm tekrar arad beni. Anne snrda yakalandk. Gelmemize izin vermediler dedi. Ondan sonra kendisinden bir haber alamadk diye konutu.

ALELER TELEVZYONDAN ÖRENDM

Televizyonda aileleri gördüünü ve eyleme katlmak için HDP il binasna geldiini belirten anne Yalçn, Kzm istiyorum. Kzm çok küçüktü, daha 13 yandayd. Biz kendi aramzda ona nci diyorduk. ncim seni çok seviyoruz. Annen ve baban olarak seni çok özledik. Buda senin küçük kardein ve hiç görmediin kardein Ahmet, o da seni görmeden çok özlüyor. Lütfen gel nci, gözümüz yollarda kalmasn gözümüzü aydn et ve kaç teslim ol askerlerimiz eklinde konutu.

Keziban Yalçn, konumasnn ardndan ailelerle bir araya gelerek eyleme katld.

MEVLÜDE ANNENN TEPKS

Gün boyu bekleyiini sürdüren annelerden Mevlüde Üçda, yapt açklamada, evlatlar için oturma eylemini sürdürmekte kararl olduklarn söyledi.

182 gündür bekleyiimizi sürdürüyoruz fakat Kürtler üzerinden siyaset yapan HDP yetkilileri bizi görmezden geliyor. diyen Üçda, evlat hasreti çektiklerini dile getirdi.

Be yldr görmedii olunu çok özlediini ifade eden Üçda, Olum o hainlerin elinden bir frsatn bulup kaç, gel. Be yldr senden haber alamyorum. Sana damatlk giydirmek istiyorum, kefen deil. diye konutu.

Hakkarinin emdinli ilçesinden olu Roat çifçi için gelen Necibe çifçi de oluna kavuana kadar oturma eylemine devam edeceini belirtti.

Olunun be yl önce daa kaçrldn anlatan çifçi, evladna, teslim olmas çarsnda bulundu.

çifçi, Olum kaç, gel, askerimize yeti. Oras senin yerin deil. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git