Hani valilik engeliyordu

"Hizmet boykotunu" başlatan önceki gün de "valilik-polis izin vermiyor" açıklamasıyla büyük tartışma yaratan Diyarbakır'ın "çöp şehir" haline gelirken, İl Valiliğinin "çöplerin temizlenmesi" için belediyeyi uyardığı ortaya çıktı.

Haberler 31.10.2016 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Bakan Gültan Kanak, Meclis Üyesi ve E Bakan Frat Anlnn gözaltna alnmasndan sonra Hizmet boykotunu balatan önceki gün de valilik-polis izin vermiyor açklamasyla büyük tartma yaratan Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr çöp ehir haline getirirken, l Valiliinin çöplerin temizlenmesi için belediyeyi uyard ortaya çkt. l Valisi Hüseyin Aksoy imzasyla yaplan yazl açklamada, geçtiimiz Cuma günü büyükehir ve dier merkez ilçe belediyelerine gönderilen bir yaz ile çöplerin toplatlmas görevinin belediyelere ait olduu hatrlatlarak, bu görevin yerine getirilmesi talimat verildii belirtildi.

VALLK BELEDYEY UYARMI

HDP Genel Bakan Selahattin Demirtan, önce valilik izin vermiyor, sonra arkadalar valilikle görüüyor eklindeki çelikili açklamas, Büyükehir Belediyesi yetkililerinin de valilik izin vermiyor, polis engelliyor eklindeki alg üretme çabalarnn gerçei yanstmad belirlendi. l Valisi Hüseyin Aksoy imzasyla önceki gece Valilikten yazl açklama yapld.

TE VALLK AçIKLAMASI

Açklamada, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen soruturma kapsamnda Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve Belediye Meclis Üyesi Frat Anlnn gözaltna alnmasnn ardndan, belediyeler tarafndan yaplmas gereken çöp toplama hizmetinin yerine getirilmedii, bu nedenle vatandalarmzn madur olduu tespit edilmitir. Söz konusu maduriyetin giderilmesi adna hizmetlerin aksatlmamas için Valimiz Sayn Hüseyin Aksoy imzasyla, 28 Ekim Cuma günü Büyükehir Belediye Bakanlna ve ilçe belediye bakanlklarna yaz yazlarak çöplerin toplanmasnn belediyelerin görevi olduu hatrlatlm ve bu görevin yerine getirilmesi talimat verilmitir denildi.

HALKIN SALII TEHLKEDE

Açklamada, belediyelere gönderilen yazda, çöp ynlarnn halk saln tehdit edecek boyuta geldii belirtilerek u görülere yerverildi: limiz merkezinde bulunan mahalle, cadde ve sokak aralarnda çöp ynlarnn olutuu, oluan bu çöp ynlarnn vatandalarmz ve çevre saln tehdit ettii görülmektedir. Bu çerçevede çöp toplama ve imha etme ilemleri 5216 sayl Büyükehir Belediyesi Kanununun 7. maddesi ve 5393 sayl Belediye Kanununun 14. maddesi gerei belediyelerimizin kanuni görev ve sorumluluundadr. Kamu hizmetlerinin ve günlük hayatn daha salkl ve normal ileyebilmesi, vatandalarn ve çevre salnn korunmas için belediyenizde çalan görevli personel tarafndan her gün düzenli olarak çöplerin toplatlmasn, aksi takdirde ilgili sorumlular hakknda gerekli suç duyurusunun yaplacann bilinmesini önemle rica ederim.

Ana Sayfaya Git