Hani’de çatışma!

DİYARBAKIR'da Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı 7 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden sonra önceki gün başlatılan operasyon kapsamında çıkan çatışmada, 2 PKK'lı öldürüldü.

Haberler 20.12.2016 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Operasyonun zorlu k artlarna ramen devam ettii belirtildi. Silvan lçesindeki 14 mahallede dün uygulanmaya balanan sokaa çkma yasan dün saat 06.00dan itibaren kaldrld.

SBRYA SOUKLARINA RAMEN

Diyarbakr Valiliinin açklamasna göre, Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerinin krsal kesiminde yer alan 7 köyde dün sabah saatlerinde geçerli olmak üzere ilan edilen sokaa çkma yasandan sonra bölgede, Bayrak-34 adl operasyon balatld. Zorlu hava koullarnda asker ve polisin müterek yürüttüü operasyonda, Hani ilçesi Krm köyü krsalnda çatma çkt. Maarada gizlenen ve güvenlik güçlerine ate açtklar belirtilen 2 PKKl çatma sonucu etkisiz hale getirildi.

OPERASYON TAMAMLANDI

l Valiliinden operasyonun tamamlandna dair yazl açklama geldi. Açklamada, yürütülen operasyonun bilancosunu da deinildi. Açklamada öyle denildi;

(2) BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmi, (2) adet Kalenikov Piyade Tüfei, (2) adet tabanca, (2) adet tabanca arjörü, (10) adet Kalenikov Piyade Tüfei arjörü, (240) adet Kalenikov Piyade Tüfei fiei, (24) adet tabanca fiei, (2) adet el bombas ile (10)u l Emn.Mdlüü personelince olmak üzere tesis edilen toplam müterek (13) Yol Kontrol ve Arama Noktasnda yaplan kontrollerde (14.360) gr toz esrar maddesi ve (1) adet ruhsatsz tabanca ele geçirilmitir.

Cumhuriyet Savcln talimat ile (6) ev ve eklentisinde adli arama yaplm, (9) ahs hakknda adli ilem gerçekletirilmi, anlan ahslardan (4)ü tutuklanm, (4)ü gözaltna alnm, (1)i serbest braklm olup, operasyon ile ilgili adli ilemlere devam edilmektedir.

Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara her türlü hava artlarnda artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

SLVANDA YASAK KALKTI

Silvan lçesinin 14 mahallesinde PKKllara yönelik düzenlenen operasyon kapsamnda dün uygulanan sokaa çkma yasa valilik tarafndan yaplan yazl açklamayla kaldrld. Açklamada, öyle denildi:

YASAK KALKTI

Bölücü terör örgütü mensuplarnn yakalanmas, huzur ve güvenliinin, kii dokunulmazlnn tasarrufa mütealik emniyetin, kamu huzurunun salanmas amacyla, Silvan Kaymakamlnca 5442 sayl l daresi Kanununun 32/ç maddesi gereince 18.12.2016 günü saat 06.00dan itibaren geçerli olmak üzere, Silvan lçesi Kazanda, Demirkuyu, Tarakl, Darseven, Kalemli, Toklar, Boazönü, Dönenkaya, çalönü, Gürpnar, Ormand, Tapnar, Altnkum, Ar krsal mahallelerinde / mezralarnda balatlan sokaa çkma yasann 19.12.2016 günü saat 06.00 itibariyle kaldrlmasna karar verilmitir.

Ana Sayfaya Git