Hani'de hayatı değiştereceğiz

Hani Belediye Başkan Vekili Yazıcı, ilçe için hazırladıkları 45 milyon liralık yatırımı bu yıl hayata geçirme hedefiyle hummalı çalışma yürütüyor.

Haberler 08.02.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hani Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen lçe Kaymakam aban Arda Yazc, ilçe için 45 milyon liralk proje hazrladklarn belirterek, 2016 ylnda hazrladmz projelerin tamamn bu yl uygulamaya koyacaz. K mevsiminden sonra ilçe adeta antiyeye dönecek. Devletimizin tüm imkanlarn aziz Hani halk için seferber edeceiz. dedi.

Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda Hani Belediye Bakan Vekili olarak da görev yapan Yazc, ilçeyi belediye hizmetleri ile buluturmak, halk belediye hizmetleri ile tantrmak için balatt çalmalar sürdürüyor.

Bu kapsamda, halkn talepleri ile yol, su, altyap, park, sosyal tesis ve kültür merkezleri ile ilgili projeler hazrlayan Yazc, bu projelerin tamamn bu yl hayata geçirmek için hummal bir çalma yürütüyor.

Yazc, gerçekletirecekleri belediye hizmetlerini ve ilçeye kazandracaklar yatrmlar anlatt.

- 10 bin ton atk temizlendi

Vatandalarla irtibat halinde belediyecilik hizmeti sunduklarn ifade eden Yazc, hizmetleri sunarken ve projeleri hazrlarken de halkn talebini göz önünde bulundurduklarn söyledi.

Yazc, göreve baladnda ciddi bir çevre kirliliinin olduunu, bu kirlilikten vatandalarn da ciddi manada rahatszlk duyduunu dile getirerek, bunun üzerine ilk i olarak bu kirlilii ortadan kaldrmak için çalma balattklarn belirtti.

lçe genelinde sokak, cadde ve dere yataklarndaki yaklak 10 bin ton evsel ve hayvansal atn bir ay içerisinde temizlendiini ifade eden Yazc, ev, bahçe ve ahrlar atklardan arndrdklarn aktard.

Vatandalarmzla birebir iletiim kuruyoruz. Sosyal medyadan da vatandalarmzn taleplerini alyoruz. diyen Yazc, bu kapsamda vatandalardan olumlu dönüler aldklarn kaydetti.

Yazc, vatandalara hizmet sundukça, onlarn dertlerine çare oldukça ve belediyecilik hizmetlerinde kaliteyi artrdkça vatandalarn belediyecilik hizmetlerini gördüünü aktard.

- Projelerin tamamn 2017 ylnda uygulamaya koyacaz

Yazc, göreve baladktan sonra ilçenin sorunlar ile ilgili anket çalmas yaparak ilçenin sorunlarn tespit ettiklerini, bu dorultuda projeler hazrladklarn anlatt.

Gelen talepler dorultusunda yol, su, altyap, park, sosyal tesis ve kültür merkezleri ile ilgili 45 milyon liralk proje hazrladk. 2016 ylnda hazrladmz projelerin tamamn bu yl uygulamaya koyacaz. Devletimizin tüm imkanlarn aziz Hani halk için seferber edeceiz. ifadelerini kullanan Yazc, öyle devam etti:

lgili bakanlklara projelerimizi sunduk. Bu kapsamda kadnlar, çocuklar, yallar ve engelli vatandalarmz için hazrladmz projeler var. Semt sahalar, kütüphaneler, çocuk oyun parklar, okul bahçelerine kütüphane yaplmas gibi projelerimiz söz konusu. Sosyal belediyecilii Hani ilçemize kazandrmak istiyoruz. Halk için 24 saatimizi feda etmeye hazrz. K mevsiminden sonra ilçe adeta antiyeye dönecek.

Yazc, hazrladklar projelerde kadn, çocuk, yal ve engellilere pozitif ayrmclk yaptklarn kaydederek, öyle konutu:

lçemizde kadnlarmzn sosyal imkanlarnn kstl olduunu gördük. ki mahallemizde kadnlarmz için sosyal tesis ina edeceiz. Bu sosyal tesisleri kadnlarmz taziyeleri için ve sosyal etkinlikleri ile kullanabilecek. Halk eitim merkezi araclyla kurslar düzenleyeceiz. Sosyal tesislerin yanna çocuk parklar yapacaz. Okullarmzn bahçesine spor tesisi ve çocuk oyun gruplar kuracaz. Okullarmzn kütüphanesini zenginletiriyor, bahçelerini ve yollarn yapyoruz.

Yol ve parke çalmalar yaptklarn, 2 ayda 12 kilometre yol yaptklarn belirten Yazc, 23 bin metrekare parke ta döediklerini söyledi.

Yazc, ilçenin altyapsyla ilgili de ciddi projeler yürüttüklerine iaret ederek, lçeye artma tesisi kazandryoruz. DSKnin desteiyle Gürbüz ve Kuyular mahallelerinde artma tesisi ina edeceiz. Bu artma tesislerini dere slahlar takip edecek. DS Bölge Müdürlüü ile 11 dere slah çalmamz bu yl bitirmi olacaz. diye konutu.

Vatandalarn konut talebine ilikin de çalma yaptklarn ifade eden Yazc, TOK ile yaptklar görümeler sonucu bin 185 vatandan ön bavuruda bulunduunu, arsann temini noktasnda çalmalarn devam ettiini aktard.

- çme suyu kapasitesi artrlacak

lçede yaanan içme suyu skntsnn giderilmesi için de harekete geçtiklerine dikkati çeken Yazc, Kuyular ve Abaclar mahallelerinde yetersiz içme suyunu yükseltme çalmalarnn baladn, bu sayede ilçede içme suyu skntsnn ortadan kalkacan bildirdi.

Yazc, Abaclar mahallemizde günlük 2 litre saniye tedarik edilen su, 15 litre saniye artrlacak. Kuyular mahallemizde vatandalarmz 1 litre saniye su ile vatandalarmz günlük yaantlarn idame ettiriyor. Biz bu kapasiteye 15 litre saniye daha ekleyeceiz. lçe merkezindeki içme suyu kapasitemizi 20 litre saniyeye çkaracaz. Bunun için sondaj çalmalarmz devam ediyor.

Yazc, bu yl ilçede yapacaklar yatrmlarn envanterini çkardklarn aktararak, Hükümetimizin ciddi destei ile projelerimizin tamam yatrm programna alnd. dedi.

Vatandalarla toplantlar yaptklarn, mesai saatleri dnda da vatandalar ziyaret ederek her türlü taleplerini not almay sürdürdüklerini dile getiren Yazc, belediyecilik hizmetlerini en güzel ekilde vatandalarn hizmetine sunma gayretinde olacaklarn vurgulad.

Yazc, belediye hizmetlerini effaf bir biçimde vatandalara açk tutacaklarn, tüm iletiim kanallarn vatandalara açtklarn aktararak, 24 saat telefonlarnn açk olduunu vatandalara bildirdiini ifade etti.

Vatandalarn kendilerinden önce belediyecilik hizmeti alma konusunda ciddi skntlar yaadklarn ilettiini anlatan Yazc, Vatandalar sorunlarn çözümü için dilekçelerini belediyeye gönderdiinde bundan somut bir karlk alamamaktan dolay bkm ve belediyeye küsmütü. Biz imdi belediyenin var olduunu, emirlerine amade olduunu vatandalarmza gösterme gayretindeyiz. eklinde konutu.

Yazc, Vatandalarmz her zaman bizim bamzn tacdr. Vatandalarmz buradaysa biz buradayz, vatandalarmz burada olmazsa bizim burada olmamzn hiçbir gayesi ve amac yoktur. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git