Hani'de satranç turnuvası düzenlenecek

Hani Belediyesi tarafından ilçede okullararası satranç turnuvası düzenleneceği bildirildi.

Haberler 10.01.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merhaba Okul sloganyla tüm okullarda balayacak olan turnuvaya katlacak örencilere, belediye tarafndan santranç datld. Okul birincilerinin belirlenmesinin ardndan ilçe birincilii için Necip Fazl Ksakürek Kültür ve Sanat Merkezinde turnuvann finali gerçekletirilecek.

Belediye Bakan Vekili ve Kaymakam aban Arda Yazc, yapt açklamada, ilk, orta ve lise kategorilerinde yaplacak turnuvaya katlacak örencilere imdiden baarlar diledi.

Belediye olarak okullara dattklar satranç malzemeleriyle ilçede kurulacak satranç kulübüne kurumsal bir yap kazandracaklarn aktaran Yazc, unlar kaydetti:

MERHABA OKUL

Ayn basketbol, voleybol ve futbol takmlarmz gibi satranç takmmzda kurumsal yapsyla bundan sonra çalmalarn sürdürecek. Kurulacak olan satranç kulübü çalmalar kapsamnda Hanili çocuk ve gençlere ulaarak onlara satranç eitimleri vereceiz. l, bölge ve Türkiye geneli düzenlenecek olan turnuvalara katlmalarn salayacaz ve ümit ediyoruz ki satranç eitimi verdiimiz çocuklarmz ileride güzel dereceler alacaklardr.

Yazc, örencilere olumlu rekabet duygusunu alayarak, zihinsel ve fiziksel aktivitelerle salkl gelimelerine destek vermek amacyla bu yl birincisi düzenlenecek olan turnuvayla ilgili, Bizim de amacmz Türkiyede satranç konusunda söz sahibi olmak ve bunun da kaptanln Hani Kaymakaml ve Hani Belediyesinin yapmasdr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git