Harçlıklarını gönderdiler!

Diyarbakır merkez ve Çınar ilçesinde öğrenciler, Halepliler için yardım topladı.

Haberler 07.01.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezdeki Ahmet Arif Anadolu Lisesi örencileri, düzenlendikleri kampanya kapsamnda toplanan gda ve giyim yardmlarn Haleplilere göndermek üzere yetkililere teslim etti.

Okul Müdürü Ferhat Deniz Kaya, örencileriyle el ele vererek insanln unutulmu duygusunu bir nebze hatrlatmak istediklerini belirtti.

Örencilerin desteiyle gda ve giysi toplandn aktaran Kaya, Örencilerim ailelerinin verdikleri harçlklar toplayarak bu yardmda bulundular. Örencilerim yanma gelerek 1 liraya ne alabiliriz? diye sorduklarnda çok duygulandm. Aldklar eyalar içerisinde çorap, makarna, mont, süt ve hatta üzerine not yazlm oyuncak bebek bile var. Bu yardma destek veren herkesten Allah raz olsun. dedi.

Örencilerden Emine Acun da dünyadaki tüm insanlarn bu zulmü gördüklerini ve sessiz kaldklarn ifade ederek öyle konutu:

Bizler, Halepli kardelerimizin yaadklarn yaamyor olabiliriz ama bir insan olarak hissediyoruz. Onlara daha çok yardm etmek ve onlarn yalnz olmadklarn söylemek istiyoruz. Örenciler olarak biriktirdiimiz harçlklarla kardelerimize yardm ettik.

- çnardaki okullardan destek

çnar lçe Milli Eitim Müdürlüü ve Türk Kzlay ibirliinde Halepliler için yardm kampanyas düzenlendi.

Kampanya kapsamnda hazrlanan afiler okullara asld. lçe Milli Eitim Müdürlüün çarsyla okullardan kampanya için 12 bin lira toplad.

Kaymakam smail anl, yapt açklamada, devlet olarak Suriye ve Halepte yaananlara seyirci kalmadklarn belirtti.

anl, Burada yardmn büyüklüü ve küçüklüü deil. Önemli olan lçe Milli Eitim Müdürlüünün ve okullarn bu dram karsnda gösterdii hassasiyettir. Mazlum insanlara yönelik bu tür kampanyalar devam ettirmek tüm insanln en bata gelen görev ve sorumluudur. dedi.

Öte yandan, kampanyada örencilerin topladklar giysi, gda ve temel ihtiyaç malzemeleri, pazar günü Haleplilere gönderilecek.

Ana Sayfaya Git