Harran'da turist yoğunluğu yüzleri güldürüyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Şanlıurfa'nın tarihi Harran ilçesinde turist yoğunluğu yaşanıyor.

Haberler 28.09.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde bulunan anlurfann Harran ilçesinde yaanan turist younluu yüzleri güldürüyor.

Milattan önce 6 binli yllardan bugüne kadar kesintisiz yerleim yeri olan ve bir dönem Asurlular ile Emevilere bakentlik yapan Harran, konik kubbeli evleri, Bazda Maaralar, uayip ehri gibi kadim yaplaryla ziyaretçilerini tarih yolculuuna çkaryor.

lk slam üniversitesinin kalntlar ve Emeviler döneminden kalma Ulu Camisi ile her yl binlerce yerli ve yabanc turisti arlayan tarihi ilçeye ziyaretçi akn sürüyor.

Turizmde 2019 ylnn Göbeklitepe yl ilan edilmesi dolaysyla kentte gelen yerli ve yabanc turistlerin büyük bölümü ilçedeki tarihi mekanlar ziyaret ediyor.

Harran Belediye Bakan Mahmut Özyavuz, Harrann medeniyetlerin bulutuu bir yer olduunu söyledi.

lçedeki ören yerlerinde yürüttükleri projelerle yenilikleri artrmaya çaltklarn anlatan Özyavuz, bölgedeki kümbet evlerini otel iletmelerine dönütürmeyi planladklarn ifade etti.

- Turizm patlamas yayoruz

Önceki yllara göre biraz daha fazla turist younluu yaandn vurgulayan Özyavuz, Tarihi geçmii milattan önce 6 binlere dayanan Harran ilçemiz, Cumhurbakanmzn turizmde 2019 yln Göbeklitepe yl ilan etmesiyle adeta bir turizm bereketi yaamakta, u anda bir turizm patlamas yayoruz, bu da bizi çok memnun ediyor. lçemiz hem inanç turizmi açsndan hem ilimde, bilimde dünyaya ilham olmu, hem kültür ve tarm turizmde de önemli bir yere sahip. Bölgede yürütülen kaz çalmalar da devam ediyor. Bu yönüyle herkesin görmesi gereken bir ilçedir. diye konutu.

Harran Belediye Bakan Mahmut Özyavuz, ayrca açtklar gastronomi merkeziyle kadnlara yöresel yemekler konusunda eitimler vermeye baladklarn, böylece ören yerlerini gezmeye gelen ziyaretçilere anlurfa ve Harrann yöresel yemeklerini ikram edeceklerini dile getirdi.

- Günlük 20-30 grup geliyor

Konuk kubbeli ev iletmecilii yapan Mahmut Yavuz da bu evleri herkesin görmesi için yeniden düzenleyerek ziyaretçilere açtklarn söyledi.

Turizmde çok iyi bir yl yaadklarn ifade eden Yavuz, Özellikle düzenlenen GAP turlar sayesinde çok sayda turist gelmekte. Günde ortalama yabanclar da olmak üzere 20-30 grup gelmekte ve onlar güzelce arlyoruz. Özellikle stanbul, zmir gibi büyük kentlerimizden ziyaretçilerimiz çok memnun kalyorlar, çok beenerek ayrlyorlar buralardan. dedi.

zmirli ziyaretçilerden Sezen Semiz ise daha önce bölgeyi gezmedii için çok piman olduunu vurgulad.

Bölgenin mutlaka görmeye, gezmeye deer bir yer olduunu dile getiren Semiz, Eimle birlikte bölgeyi gezmeye geldik. Buray gezdikçe büyük bir kültür geçmiine sahip olduunu örendik. Önceden Harran biraz biliyorduk ama gelip gezince daha iyi örenmi olduk. Özellikle bölgenin korunarak muhafaza altna alnmas bizleri çok mutlu etti. diye konutu.

Ana Sayfaya Git