Hasankeyf Kaymakamı Öztürk'ten yerli ve yabancı turistlere çağrı

Batman’ın tarihi ilçesi antik kent Hasankeyf’te yasakların sona ermesiyle yerli ve yabancı turist hareketliliği başladı. Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, “Burası artık eski Hasankeyf’te olduğu gibi bir mola yeri değildir. Burası bir dinlenme yeri de değildir. Artık Hasankeyf en az bir gece kendilerine konaklamayı vaat ediyor” dedi.

Haberler 09.07.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devletin çok ciddi yatrmlar yaptn belirten Kaymakam Öztürk, ilçede bir hareketlenmenin baladn, Hasankeyfin deiim ve dönüüm içerisinde olduunu söyledi.

TURZM ACENTELER VE TUR FRMALARINA DA çARIDA BULUNUYORUM

Hasankeyf Kaymakam enol Öztürk, turizm acenteleri ve tur firmalarna da çarda bulunduunu söyledi. Öztürk, Hasankeyfin bildiiniz gibi en büyük geçim kayna turizm. Hem pandemi olsun hem de kendi çevresinde bir tanma süreci olsun esnafmz zor günler yaad. nallah bütün bunlar geride braktmz düünüyoruz. Artk ülkemizdeki yasaklarn da kalkmasyla birlikte Hasankeyfte de bir hareketlenme doal olarak balad. Bu ivmenin hzlanacan düünüyoruz, çünkü çok ciddi manada devletimiz buraya yatrm yapt. Gelecei çok parlak olan bir yer. Tüm hemerilerimizi, tüm yerli ve yabanc turistlerimizi bu güzellikleri özellikle tarihi ve kültürel güzellikleri görmeye davet ediyorum. Kalemiz turizme açlm vaziyette. Müzemiz ayn ekilde. Yeme içme tesislerimiz artk geçen yllara göre çok daha hazr hale geldi. Hem tüketicilerimiz hem turistler için de fiyat performans oran iyi olan bir noktaya geldi. Ben tüm buraya gelen ziyaretçilerin artk buradan memnun ayrlacan düünüyorum. Buradan sizin araclnzla dediim gibi tüm herkesi buraya davet ediyorum. Özellikle turizm acenteleri ve turlara da buradan çarda bulunuyorum. Buras artk eski Hasankeyfte olduu gibi bir mola yeri deildir. Buras bir dinlenme yeri de deildir. Artk Hasankeyf en az bir gece kendilerine konaklamay vaat ediyor. Az önce de ifade ettim buras sadece iki üç saat artk durup dinlenip devam edilecek bir yer deil. çok ciddi devletimiz buraya yatrmlar yapt. Paralar harcad. Dolaysyla bütün bu güzelliklerin görülmesi gerekiyor. Müzesi olsun, tekne turlar olsun, kalesi olsun, yeme içme yerleri olsun bunlar zaten bir iki saat içerisinde yapmanz mümkün deil. Dolaysyla tekrardan güzerghlarn ona göre ekillendirmelerini kendilerinden bekliyorum diye konutu.

HASANKEYF DEVLETMZN VZYON PROJESDR

Kaymakam Öztürk sözlerini öyle sürdürdü:

Hasankeyf sürekli bir çalmann olduu bir yer deiim ve dönüüm içerisinde. Ama çok ükürler olsun ki Ankarada bütün bir devletimizin vizyon projesi olduu için bakanlklarn buraya ilgisi çok iyi seviyede. Dolaysyla hzl ilerliyoruz. Tabii ki de u an da hala inaat halinde olan yerlerimiz var. Kent meydan bunlardan bir tanesi. çok hzl ilerliyor yakn zamanda Temmuz Austos gibi teslim süreci olacak. Hemen arkeopak dediimiz alanda önümüzdeki yla tamamlamay düünüyoruz. Kar tarafta ahbaz istediimiz alan yine çevre düzenlemesi ile birlikte müthi bir yaam alan olacaktr. çok güzel eyler vaat ediyor Hasankeyf. çok ciddi bir tarih birikimin olduu bir yer, özellikle arkamzda Zeynel Bey Türbesi diye bahsedilen eser burann en yeni eseri diyebiliriz. Ve bu eser 450 yllk. Yani Hasankeyfin en yeni eseri bile 450 yllk bir geçmi barndryor, tarih barndryor. Dolaysyla bütün hemerilerimizi, yerli yabanc turistlerimizi bu tarihi yerleri bu güzellikleri bu tarihi deerleri yerinde kefetmeye ben davet ediyorum.

Ana Sayfaya Git