Hasankeyf Koordinasyonu'ndan çalışmanın durdurulması çağrısı

Hasankeyf Koordinasyonu, tarihi geçmişe sahip bölgenin Ilısu Barajı'nın su tutmasıyla birlikte sular altında kalmaması için çalışmaların durdurulması çağrısında bulundu.

Haberler 14.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koordinasyon adna Prof. Dr. Beyza Üstün, TMMOB Makine Mühendisleri Odas stanbul ubesinde yapt açklamada, Ilsu Barajnn su tutmaya baladn, Hasankeyf ve Dicle Vadisinin su altna kaldn belirtti.

Baraj kapaklarnn kapatlmasyla birlikte çok kiinin madur olduunu dile getiren Üstün, 22 köyün tamamen sular altnda kaldn ifade etti.

HASANKEYFN KOORDNASYONU

Son yllarda yaptklar uyarlarn dorulandn ve göç edenlerin yeni yaamlarn zor artlar altnda desteksiz kurduklarn savunan Üstün, Sular yükseliyor ve baraj göleti önüne çkan her eyi yok ediyor. Bu baraj bütün ömrü boyunca yok edecek bir baraj. Bu yüzden bütün yetkililere çarda bulunuyoruz. Bu hatadan dönme imkan hala var. Bu ykm projesi bir an önce durdurulmal, baraj kapaklar kontrollü olarak açlmal ve gölet ortadan kaldrlmaldr. deerlendirmesinde bulundu.

Toplantya katlan CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu ve HDP stanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de konuya ilikin açklamalarda bulundu.

Ana Sayfaya Git