Hasankeyf su turizmi ile canlanıyor

Ilısu Baraj suları altında kalan Batman’ın tarihi antik kenti Hasankeyf’te tarih turizmiyle beraber su turizmi de hayata geçiyor.

Haberler 16.12.2020 - 04:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ilsu Baraj sular altnda kalan tarihi Hasankeyfte su turizminin de yaplmas için giriimlere baland. Hasankeyfin hala tarihini koruduunu belirten Hasankeyf Kaymakam enol Öztürk, ilçenin 12 bin yllk tarihe ahitlik yaptn, birçok medeniyeti içinde barndrdn ve hala bu özelliinin devam ettiini söyledi.

SU TURZM

Kaymakam Öztürk, Su gelinmesi birlikte alternatifler de artmaya balad. Sadece tarih kültür turizmin yannda artk su turizmini de hayata geçirmi bulunuyoruz. Bu da büyük bir alternatif, turizmde alternatifleri oluturamazsanz yerinizde saymak durumunda kalyorsunuz. Dolaysyla burada baraj gölünün oluu, buray yava yava cazibe merkezi yapyor. Su alt dallarndan tutun kanoya, jet-ski gibi birçok alternatif sizlerle beraber olacaktr. Zaten 29 Ekimde örneini de göstermi olduk. Ayn zamanda yeni Hasankeyf doa sporlarn da içinde barndryor. Bunlarla ilgili fizibilite çalmalar tamamland, doa yürüyüleri, vadi, tire kik güzerghlarmz var, kaya trman güzergahlarmz var bütün bunlar yine pratiini 29 Ekimde Hasankeyfte göstermi olduk. Yine ayn ekilde bölgenin beklide büyük bir ilgi gösterdii tekne turlar hafta sonlar özelikle yakn civardan Diyarbakrdan, Batmandan çevre ilerden gelen birçok turist bu faaliyete ciddi manada talep gösteriyor dedi.

Ana Sayfaya Git