Hasankeyf yasaklandı

Ilısu Barajı suları altında kalacak olan Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde ulaşımı sağlayan köprünün sular altında kalması nedeniyle ilçeye girişler kapatıldı. Bundan sonra bot veya teknelerle girişlerin sağlanacağı tarihi bölgeye gelen turistler, son anları fotoğrafladı.

Haberler 21.02.2020 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ilsu Baraj Projesi kapsamnda sular altnda kalacak olan Batmann tarihi ilçesi Hasankeyf ilçesine giriler kapand. Ilsu Baraj sular ilçeye yaklarken, ulam salayan köprünün büyük bir bölümü sular altnda kald. Bundan böyle girilerin bot veya tekne ile yaplaca örenildi. Hasankeyfe gelen yerli ve yabanc turistler, son anlar fotoraflad.

UMARIZ HASANKEYF ESK CAZBESNE ULAIR

Aktivist Emin Bulut, Hasankeyfin eski cazibesine ulamasn beklediklerini söyledi. Eski Hasankeyfin tamamen boaltldn aktaran Bulut, Hasankeyf köprübann son görüntüleri ile kar karyayz. uanda antik dönemde kalma Dou Roma mparatorluunda döneminde yaplan 1300 yllk antik köprümüz 3 metre zirvesi kalm su ile bulumaya. Eski Hasankeyf tamamen boaltld ve uanda seyir teras dediimiz bölgeye su yükselmeye balad. Bu anlamda Hasankeyfin iki köprü arasndaki kalenin alt kesiminin son alanlar kesme köprü -1 köyü tamamen su altnda kald. Burada sular yükseldikten sonra hemen kalenin dibinde DS tarafndan liman kesimi ile oluturulan daha farkl bir turizm destinasyonu bekleniyor. Daha salkl daha önemli turizm aktivitelerine hazrlanmasn diliyoruz. Bu noktada yetkililerden temennimiz kültür turizmi, su turizmi, doa turizmi noktasnda Hasankeyfin eski cazibesine ulamasn istiyoruz.. 19 ubat itibariyle 1960 yllar itibari ile yaplan eski köprü dediimiz geçi köprüsü tamamen kapand. Eski ehir ile irtibat kesildi. Bu bölgenin su yükselmesi ile birlikte tamamen kale vadisi dediimiz alan ile Kure köyü dediimiz alan Mart ay sonu itibariyle tümü su altnda kalacaktr dedi.

TARH SULAR ALTINDA KALACAK

Diyarbakrdan Hasankeyfe gelen Mehmet Ünser isimli vatanda ise, Tarihi Hasankeyfe Diyarbakrdan geldik. Sular altnda kalacan biliyoruz. Son demlerini yayor, u anda bizde bu ana tanklk etmek istedik, fotoraflarmz çektik geziyoruz, görüyoruz inallah daha güzel olur, gönül ister ki tarih sular altnda kalmasn ama o engellenemedi, en azndan u haliyle daha güzel yaanabilir bir yer olur diye konutu.

Ana Sayfaya Git