Hasankeyf'i görmek isteyen yerli yabancı turistler akın etti

Son zamanlarını yaşayan eski Hasankeyf'i görmek isteyen yerli yabancı turistler Hasankeyf'e akın etti.

Haberler 03.07.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ilsu Baraj altnda kalacak olmas nedeniyle son zamanlarn yaayan eski Hasankeyfi görmek isteyen yerli yabanc turistler tarihi Hasankeyfe akn etti.

Her yl binlerce yerli ve yabanc turistin ziyaret ettii ve dönü yolunda insanlarn gözlerini kendine mahpus eden kadim kent, Hz. Ömerin hilafeti döneminde slam topraklarna katld. Osmanl dönemiyle beraber Hasankeyf olarak anlan kent, kayalara oyulmu binlerce maaradan dolay Maaralar ehri ya da Kayalar Kenti anlamlarn ihtiva eden Hsn- Keyfa olarak da anlmtr.

Medeniyetler tarihini, srtnda tad maaralara bir bir ileyen Hasankeyf, insann zaman içerisindeki serüvenini çehresine yanstt gibi büyük bir manevi mirasa da sahip olduu biliniyor.

Ilsu Baraj altnda kalacak olan Batmann tarihi ilçesi Hasankeyf, turistlerin youn ilgisini gördü. lçe, sular altnda kalmadan görmek isteyenlerle doldu. Antik kent Hasankeyfe gelen ziyaretçiler saysnda son dönemlerde artt görülüyor.

Baraj çalmalar nedeniyle ilerinde düü yaandn belirten Hasankeyf esnaf, son demlerini yaayan eski Hasankeyfi görmek isteyen yerli yabanc turistlerin ilgisini çekmeye baladn ve ilerde canllk olduunu ifade ettiler.

Hasankeyfe büyük bir yerli ve yabanc turist akn oldu

Konuyla ilgili bilgi veren Hasankeyf Kültür Dernei Bakan Ahmet Akdeniz (çoban Ahmet), son aylarn yaayan eski Hasankeyf, yerli yabanc misafirleri arladn söyledi.

Akdeniz, Bu yl gerçekten Hasankeyfe büyük bir yerli ve yabanc turist akn oldu. Turistlerin gelmesi Hasankeyf halkn memnun etti. Hasankeyfin son zamanlarn yaayacak olmas, insanlarn daha çok ilgisini çekiyor. Bizim halktan isteimiz eski Hasankeyf ile yeni Hasankeyf arasnda teknelerle, sallarla ba kurarak ziyaret etmelerini istiyoruz. Hasankeyf, bir cazibe merkezi olduu için herkesi buraya davet ediyoruz. nsanlar Hasankeyfe büyük bir teveccüh gösteriyor. dedi.

Hasankeyfe herkesin teveccüh gösterdiine dikkat çeken Akdeniz, Tanan kültür varlklar Zeynel Bey Türbesi, Artuklu Hamam, mam Abdullah Zaviyesi, Kzlar (Eyyubiler) Camii, minareler ve dier camiler, yeni Hasankeyfimizde müzemizle beraber kültürel park olarak çok güzel bir yer hazrlanm. Tarihimizi nasl gelecek nesillere devrettiimizi görecekler. Tarihimiz sular altnda kalmaktansa tayp gelecek nesillere bin yl daha yaatmaya çalacaz. ifadelerini kulland.

Hasankeyf su altnda kalaca için turistler son bir kez görmek istiyor

Hasankeyfte yllardr esnaf olan Zeki Kaya, Hasankeyfte 10 yl akndr esnafm. Hasankeyf sular altnda kalaca için yerli ve yabanc turistlerin youn aknna uram. Geçen senelere göre bu sene iimiz biraz daha iyidir çok ükür. Hasankeyf su altnda kalaca için -büyük ihtimalle bu sene sondur- bundan dolay da turistler Hasankeyfi son bir kez daha görelim. diyorlar. Havalar çok scak olmasna ramen hem yerli hem yabanc turistler geliyor. Allaha hamdolsun bu ekilde iimizi sürdürüyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git