Hasankeyf'in son hali görüntülendi

Batman'da, Ilısu Barajı nedeniyle su altında kalan 12 bin yıllık Hasankeyf ilçesinin son hali görüntülendi. Hasankeyf'i son kez görmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Son yağışlarla su seviyesinin 90 metreye yükseldiği baraj gölü kıyısında tekneler için limanların yapımı da sürüyor.

Haberler 18.03.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi Hasankeyfin eski yerleim birimi ile Dicle Nehri kysndaki baz köyler Ilsu Baraj nedeniyle su altnda kald. Bir yandan 12 bin yllk Hasankeyf su altnda kalrken, dier yandan ise turizme kazandrlmas için çalmalar da sürüyor. Su seviyesinin 90 metreye yükseldii baraj gölü havzasnda, turizme kazandrlmas amacyla tekneler için yapmna balanan 3 limann inas da sürüyor.

SON KEZ GÖRMEK STEYENLERN SAYISI HER GEçEN GÜN ARTIYOR

Hasankeyfin yeni yerleim alannda yaayanlar, turizm potansiyelinden daha fazla yararlanmak istediklerini belirterek, Hasankeyfte müthi bir göl manzaras olutu. Bir tarafta tarih dier tarafta ise büyük bir göl havzas. Bu manzara hiçbir yerde yok. Su sporlar, tekne turlar ve dier aktivitelerle Hasankeyf, turizmden ciddi anlamda yararlanm olur diye konutular.

MÜZEY ZYARET EDENLER TEKNE TURU DA YAPABLECEK

Son yalarla birlikte Ilsu Baraj Gölü havzasnda su seviyesinin 90 metreye ulatn belirten Devlet Su leri (DS) 16nc Bölge Müdürü Ali Naci Kösal, limanlarn yapm çalmalarnn bu yl ortasnda tamamlanacan söyledi. Kösal, Küçük Saray önündeki limann yan sra yeni yerleim biriminin yakasnda da iki limann yapm sürüyor. Arkeopark alannda bölgenin en zengin müzesi var. Yeni limann biri de bu müzemizin önünde olacak. Müzeyi ziyaret edenler tekne turu da yapabilecek. Dier liman ise yeni yerleim bölgesine yakn yerde inaat sürüyor. Arkeopark alannda da El Rzk minaresinin yapm sürüyor. Bu yln ortasnda çalmalar tamamlanm olacak dedi.

Ana Sayfaya Git