Hasankeyf’te El Rızk Camii minaresi, sökülerek taşınacak

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te tarihi eserlerin taşınması için hazırlanan projeler içerisinde yer alan ve çarşı içindeki El Rızk Camisinin taşlarının tek tek işaretlendirilip sökülerek taşınacağı belirtildi.

Haberler 22.04.2018 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ilsu Baraj sular altnda kalacak olan Batmann tarihi ilçesi Hasankeyfte yürütülen projelerden olan kale ve maaralarn dolgu çalmas, tanacak eserler ve yeni yerleim yeri çalmalar hakknda Hasankeyf Belediye Bakan Abdulvahap Kusen bilgi verdi.

EL RIZK CAM MNARES SÖKÜLDÜ

Ksa bir süre sonra Ilsu Barajnda su tutulacan belirten Bakan Kusen, 1 Haziran tarihi itibariyle Ilsu Barajnn kapaklar tutulacak. Yani artk Dicle Nehri dizginlenmi olacak. Su dolduktan sonra su göl havzas içinde kalacak olan Hasankeyfte baz çalmalar yaplyor. Öncelikle yeni bir Hasankeyf yerleim yeri alan yaplyor. 200e yakn i yeri çalmas bitti saylr. Tabi ki fiziki gerçekleme ehrin yapsyla ilgili yüzde 75 civarndadr. Daha yüzde 25 gibi bir çalma devam ediyor. Yeni yerleim yerinin tamamen bitmesiyle ilgili alt yap, üst yap ve kamu kurumlarna ait binalar ve vatandan yerleecei binalarla birlikte tahminim Austos veya Eylül ayna kadar bir sürece ihtiyaç var dedi.

Ana Sayfaya Git