Hasımlar barıştı

Genç İlçesi Çaytepe Köyü'nde oturan Akın ve Değişgeç aileleri arasındaki husumet kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı.

Haberler 22.01.2017 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genç lçesi çaytepe Köyünde oturan Akn ve Deigeç aileleri arasndaki husumet kan davasna dönümeden aile fertlerine verilen bar yemeiyle sona erdirildi.

Genç lçesine bal çaytepe Köyünde 6 ay önce gençler arasnda tal-sopal kavga çkt. Gençlerin mensup olduu Akn ve Deigeç aileleri arasnda husumet giderek trmanrken, Bingöl eski milletvekili Ak Partili Kazm Ataolu, aileleri bartrmak için araya girdi. Aile büyüklerinin kabul etmesiyle çaytepe Köy Camisinde düzenlenen bar yemeine Bingöl Vali Yardmcs Muhammet Fuat Türkman, Genç Kaymakam Hasan Hüseyin Vural, eski milletvekili Kazm Ataolu, Genç Müftüsü Hanefi Ball ile iki ailenin fertleri katld.

BARI YEME VERLD

çaytepe Camisi mütemilatnda verilen bar yemeinde Kuran- Kerim tilavetinin ardndan konuan Vali Yardmcs Muhammet Fuat Türkman, husumetin büyümesine engel olma olgunluunu gösteren Dengeik ve Akn aile bireylerine teekkür etti.

Güzel bir olaya ahitlik etmek için toplandklarn belirten Türkman, Bizim dinimiz de bar ve huzur dinidir. slam kelimesinin anlamlarndan biri de bartr, esenliktir. Bar geçmiteki aclar, yaanan krgnlklar, küskünlükleri unutmak için yaplr. Bar gelecekte olacak aclarn önüne geçebilmek için yaplr. Bu bara vesile olanlara teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

ALELER BARITIRILDI

Genç Kaymakam Hasan Hüseyin Vural da iki aile arasnda salanan bara ahitlik etmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi. Birlik ve beraberliin insana yaktn anlatan Vural, Hepimiz Ademoluyuz. Sonra Müslümanz, vatanmz, dinimiz, kitabmz bir. Olaylara geni bir çerçevede bakarsak, kiisel düüncelerden biraz syrlrsak bizler kardeimiz, sorunlarmz sulh ile çözebiliriz. Bu husumeti sonlandran her iki ailemizi de tebrik ediyorum. diye konutu.

Ataolu ise Kuran- Kerim ve sünnet nda Türk Bayra gölgesinde bir bar gerçekletirdiklerini söyledi. Köylerine bal mezrada iki aile arasnda ciddi bir sebep bulunmakszn gençler arasnda bir hadise yaandn anmsatan Ataolu, unlar kaydetti: Ortada incir çekirdeini doldurmayan bir hadise. Bugün inallah güzel bir bar olacak. Lütfen bundan sonra bu kavgalar, dövüler olmasn. Türkiyede zaten bir terör belas var. Devletimiz bu terör belasyla urayor, bir gelsin bu ufak tefek eylerle mi urasn. Yaptmz bu barn kalc olmasn diliyorum. lçe Müftüsü tarafndan okunan duann ardndan Dengeik ve Akn aile bireyleri kucaklaarak bart.

Ana Sayfaya Git