"Hasta" rolü yapmış

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde geçen yıl Uzman Çavuşlar Erdem Ünal ve Muhammed Sait Çelik'in şehit düştüğü iki ayrı saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan İran uyruklu PKK'lı terörist Afaşin Musazade hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 05.12.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde Uzman çavular Erdem Ünal ve Muhammed Sait çeliki ehit ettii gerekçesiyle tutuklanan ran uyruklu Welat kod isimli PKKl Afain Musazade hakknda 3 kez arlatrlm müebbet hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, 3ü tutuklu 4 sank hakknda hazrlanan iddianame, 10. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, 19 Ocakta Diyarbakr-Silvan karayolunda güvenlik güçlerince uygulama yapld, Silvandan Bismil ilçesi istikametine seyir halinde olan 06 GYZ 55 plakal aracn üphe üzerine durdurulduu belirtildi.

Arac durduran güvenlik güçlerinin, Musazade ve kucanda hasta rolü yaparak yatan Nurettin Cengiz ile Ömer Oruç ve oför Kerem Ann araçtan inmelerini istedii kaydedilen iddianamede, üphelilerin acilen hastaneye gitmeleri gerektiini söyleyerek direndikleri ve terörist Musazadenin tabancasn çkarmaya çalt srada araçtakilerin gözaltna alnd bildirildi.

Musazadenin üzerinde tabanca, 2 dolu arjör ve el bombas bulunduu aktarlan iddianamede, u bilgilere yer verildi:

üphelinin üzerinden çkan silahn uzman çavular Erdem Ünal ve Muhammed Sait çelikin ehit olduu saldrlarda kullanld tespit edilmitir. üphelinin üzerindeki elbiselerde at artklar bulunmutur. üpheli, terör örgütünün pek çok bölücü ve ykc faaliyetlerine katlmtr. Baz mühimmat üzerinde üphelinin parmak izi çkm, 28 Eylül 2016da Mardinin Savur ilçesi krsalnda ölü ele geçirilen teröristlerin üzerindeki notlarda üphelinin kod ismi geçmitir. Bu nedenle üphelinin PKK/KCK terör örgütü hiyerarisine dahil olarak örgüt adna eylem ve faaliyetlerinin bulunduu deerlendirilmitir.

ddianamede, Nurettin Cengizin kyafetlerinde at atklarnda bulunan maddelerin tespit edildii ve Savur krsalnda pek çok saldrya katldnn deerlendirildii vurguland.

Nurettin Cengizin sosyal medya hesaplarna yönelik aratrmalarda terör örgütü PKK propagandas niteliinde herkese açk ve ifresiz ekilde birden çok paylamda bulunduunun belirlendii anlatlan iddianamede, Cengizin, terör örgütü PKK/KCK hiyerarisine dahil olarak örgüt adna saldr ve faaliyetlerde bulunduu vurguland.

ddianamede tutuksuz sank Kerem Ann ise PKK/KCK mensuplaryla irtibatl olduu, terörist Musazadenin yannda bulunduu ve krsal alanda faaliyet gösterdikleri belirlenen üphelilerle hareket ederek üzerine atl suçu iledii kaydedildi.

Tutuklu sank Oruçun da kyafetlerinde terör örgütünün kulland kuvvetli patlayc madde artklarnn bulunduuna yer verilen iddianamede, evinde yaplan aramada ise PKK/KCK eleba Abdullah Öcalann yazd kitabn ele geçirildii bildirildi.

- stenen ceza

ddianamede, tutuklu sank Afain Musazade hakknda devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak ile ehit uzman çavular Erdem Ünal ve Muhammed Sait çeliki kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek suçlarndan 3 kez arlatrlm müebbet, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el deitirme ile ruhsatsz ateli silahlarla mermileri satn alma, tama veya bulundurma suçlarndan da 5,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Tutuklu sanklardan Nurettin Cengiz hakknda devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el deitirme ile ruhsatsz ateli silahlarla mermileri satn alma, tama veya bulundurma suçlarndan arlatrlm müebbet hapis ile 5 yl 6 aydan 15 yla kadar hapis, Ömer Oruç hakknda silahl terör örgütüne üye olmak ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el deitirme suçundan 12 yldan 27 yla, tutuksuz sank Kerem A. hakknda da silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas talep ediliyor.

Diyarbakrn Bismil ilçesinde 6 Nisan 2016da Jandarma Uzman çavu Muhammed Sait çelik, 28 Haziran 2016da ise Uzman çavu Erdem Ünal, PKKl teröristlerce düzenlenen saldrlarda ehit dümütü.

Ana Sayfaya Git