Hasta şikayetlerine "WhatsApp" hattı!

Doğu ve Güneydoğu'nun sağlık merkezi konumundaki Diyarbakır'da Kamu Hastaneleri Birliği, hastaların şikayetlerini, görüş ve önerilerini iletebileceği "WhatsApp Destek Hattı"nı uygulamaya koydu.

Haberler 25.02.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki hastalar ikayetini WhatsApp Destek Hatt ile çözüme kavuturuyor.

Dou ve Güneydounun salk merkezi konumundaki Diyarbakrda Kamu Hastaneleri Birlii, hastalarn ikayetlerinin hzla çözülmesi, görü ve önerilerinin yerine getirilmesi için 7 gün 24 saat geçerli WhatsApp Destek Hattn uygulamaya koydu. Uygulama ile hastalar 0507 086 21 21 numaral telefon hattna ikayetlerini, önerilerini iletebiliyor. WhatsApp Destek Hatt bu yöntemle ikayetleri çözüme kavuturulacak hastalardan tam not ald.

1 ubattan bu yana 14 kamu salk tesisinde balayan hizmet, hedeflenen hasta memnuniyetine ulat. Hatta bildirimde bulunan 20ye yakn hastann sorunu çözüme kavuturuldu.

- Mesaj atldnda annda çözüm yoluna gidiyor

Diyarbakr Kamu Hastaneleri Birlii Genel Sekreteri Mehmet ükrü Budak kendilerine destek hattndan ulaan hastalara gereken yardmn sunulduunu söyledi.

Budak, vatandalarn salk hizmetlerine ilikin skntlarn, taleplerini 7 gün 24 saat genel sekreterlie iletebileceini vurgulayarak, amaçlarnn ellerinden gelen her imkan kullanarak hastalara verilen salk hizmetlerini daha da iyi hale getirmek, salk hizmetlerinde memnuniyeti artrmak olduunu aktard.

WhatsApp hattndan bize mesaj atldnda annda çözüm yoluna gidiyor, skntlar ilgili birimlerimize ulatryoruz. diyen Budak, bu ekilde bahekimlerin ivedilikle sorunlar çözmesinin salandn kaydetti. Budak, hattn temel gayesinin vatandan hizmet alrken karlat skntlar annda çözmek ve onlara en iyi hizmeti sunmak olduuna iaret ederek, salk hizmetinin kalitesini bir nebze daha ileriye götürmek istediklerini sözlerine ekledi.

- Konuya hemen müdahale edebileceiz

Hattn kullanld kamu hastanelerinden Diyarbakr Az ve Di Sal Merkezi Bahekimi Kamuran Tan, WhatsApp Destek Hattnn vatandalarn sadece yaad sorunlarla ilgili deil, görü ve önerilerini iletebilmeleri için de oluturulduunu vurgulad.

Tan, uygulama ile vatandan ikayetlerini çok hzl bir ekilde iletebileceini ve sorunlara hzla müdahale edilebileceini dile getirerek, Daha önce hastalarmz ikayetleriyle ilgili bize bavurabiliyordu. Ancak bu uygulama sayesinde problemler annda genel sekreterimize oradan da bize iletiliyor. Bizler de konuya hemen müdahale edebileceiz. eklinde konutu.

- Bu hizmeti duyduum zaman çok sevindim

Hastaneden hizmet alan Rojbin Ylmaz, artk hastanede karlaacaklar sorunlar iletebilecekleri bir mesajlama hattnn olduunu söyledi.

Bu sayede sorunlarn daha hzl çözülecein dile getiren Ylmaz, uygulamada emei geçenlere teekkür etti.

Ramazan Gün, WhatsApp iletiim uygulamasnn salk veya dier kamu kurumlarnda kullanlmasnn memnuniyet verici olduunu belirtti.

Herkese uygulamay kullanmasn tavsiye eden Gün, Bu hizmeti duyduum zaman çok sevindim. Vatanda olarak bu hizmetten yararlanmamz güzel olacak. dedi.

Yaar Urak ise hastaneye geldiinde hattn uygulamada olduunu örendiini iaret ederek, hizmetten çok memnun kaldn kaydetti. Hatt kullanacaklarn dile getiren Urak, Keke daha önce hastanelerde bu uygulama söz konusu olsayd. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git