Hasta yakınına ücretsiz yurt

Diyarbakır'da hasta yakınları konaklama sıkıntısına dair haberler ses getirdi, Belediye sıkıntı yaşanmayacak müjdesini verdi.

Haberler 17.01.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l dndan gelen hasta yaknlarnn konaklama sknts yaadna ilikin haberler üzerine harekete geçen Büyükehir Belediyesi, kentte örencilere kapasitesinin altnda hizmet veren yurdu, hasta yaknlarna ücretsiz konaklamalar için de tahsis edecek.

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, il dndan gelen hasta yaknlarnn konaklama skntsn çözecek.

Dou ve Güneydounun salk merkezi konumundaki Diyarbakra çevredeki yerleim birimlerinden gelen, kimi zaman hastaln seyrine göre haftalarca kentte kalan gelir düzeyi düük hasta yaknlarnn, kendilerine misafirhane imkan salanmas yönündeki talebine Büyükehir Belediyesi olumlu yant verdi.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili olarak görevlendirilen Cumali Atillann talimatyla, imkanlar bulunmad için hastane koridoru veya bahçesinde sabahlayan hasta yaknlarnn konforlu ortamda konaklamalar amacyla çalma balatld.

Kamu Hastaneleri Kurumu ile istiare halinde yürütülen çalmalar kapsamnda, kamu kaynaklaryla yaplan ve 400 kiilik kapasitesi bulunmasna ramen 40 örencinin konaklad yurdun hasta yaknlarna tahsis edilmesi karar alnd.

Belediye bünyesinde bulunan, 40 örenci için 23 personelin hizmet verdii örenci yurdunun misafirhane olarak hizmet vermesiyle, kaynaklarn etkin kullanlmas da hedefleniyor.

- Örencilere her türlü yardm yaplacak

Belediye yetkililerinden alnan bilgiye göre, yurtta kalan örencilere, madur olmamalar için her türlü yardm yaplacak.

Bu dorultuda örencilere, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait örenci yurtlarnda veya misafirhanede barnma imkan sunulacak.

- Hasta yaknlar ücretsiz konaklayacak

Bölge illerinden gelen ve otelde kalma imkan bulunmayan hasta yaknlar, hastaneden alacaklar refakatçi belgesiyle, misafirhanede ücretsiz konaklayabilecek.

Öte yandan, belediye yetkilileri, baz basn yayn organlarnda yer alan yurt ve misafirhanenin amac dnda kullanlaca haberlerinin gerçei yanstmadn bildirdi.

Ana Sayfaya Git