Hastalıklarının adı da tedavisi de yok

Mardin'de yaşayan Enver ve Şükran çiftinin iki çocuğu, henüz adı bile konmamış hastalığın pençesinde yaşam mücadelesi veriyor. Gitmedik doktor bırakmadıklarını ifade eden çaresiz aile, cumhurbaşkanından yardım talebinde bulundu.

Haberler 26.02.2019 - 13:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son yüzylda tp biliminin hzla ilerlemesine ramen günümüzde halen birçok hastaln tedavisi bulunamyor. Ad da tedavisi de bulunamayan hastalklara yakalanan insanlar, bazen bir ömür boyu bu hastalklarn pençesinde yaam mücadelesi veriyorlar.

Mardinin Kzltepe ilçesi Mezopotamya Mahallesinde ikamet eden Enver ve ükran çiftinin 13 yandaki Büra ve 5 yandaki Ahmet adl çocuklar, ad bile konulmam hastalkla mücadele ediyorlar.

Hastalklar nedeniyle çocuklar yürüyemiyor, konuamyor, oturamyor ve yemek yiyemiyorlar. çok az uyuyan çocuklar, mama ile beslenmek zorunda kalyorlar.

Mardin, Diyarbakr ve Ankarada hastane hastane dolaarak ifa arayan aile, doktorlarn hastal tehis edemeyip tedavi edememeleri üzerine evlerine geri dönmek zorunda kald.

Gözyalar içerisinde çocuklar için yardm isteyen anne ükran Doan, dayanacak güçlerinin kalmadn dile getirerek, 13 yldr ne çektiimi bir ben bir de Allah bilir. Bir anne olarak, anne efkatiyle sesleniyorum: Allah rzas için bize sahip çkn. dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoandan yardm isteyen çaresiz baba Enver Doan da Bir hastalk varsa muhakkak bir tedavisi de vardr. Cumhurbakanmza sesleniyorum: Lütfen bize yardm edin. dedi.

Gitmediim hastanede kalmad ama hastalklarna tehis konulamad

çocuklarnn hastalnn doumlarndan 6 ay sonra baladn aktaran Baba Doan, unlar söyledi:

Kzm Büra 13, olum Ahmet ise 5 yandadr. Doumdan 6 ay sonra hastalklar belirleyince Mardin Devlet Hastanesine daha sonra Diyarbakr Dicle Üniversitesine gittik. Ancak hastalklarna herhangi bir tan konulmad. En son Ankaradaki Dr. Sami Ulus Kadn Doum, çocuk Sal ve Hastalklar Eitim ve Aratrma Hastanesine götürdüm. Orada 6-7 ay tedavileri yapld, ama yine herhangi bir tan konulmad. çocuklarm oturamyor, konuamyor, yürüyemiyor, çineme kabiliyetleri bile yok. Yutkunma bile zor oluyor. Biberonla verdiimiz mama azlarndan akyor. Diyarbakrdaki bir profesör tetkiklerine baktnda Bu çocuklar gözlerimle görmesem benden daha salkl diyeceim dedi. çünkü tetkiklerde hiçbir ey görünmüyordu. Ankaradaki Dr. Sami Ulus Hastanesine hastalklarna tehis konulmuyor dediler. Onlar alp eve getirdik. Artk tbben ümidimizi kestik çünkü götürmediim doktor, hastane kalmad. En son ifal bitkileri denedik, aldm bakclk maalar hemen hepsini ilaçlara veriyorum ama hiçbir faydasn göremiyorum. En azndan çocuklarmn rahatszlklarna bir tan konulsa bir tedavi ekli olsa bu kadar tbbn ilerlenmesine ramen bu çocuklarnn rahatszlna tehis konulmamas artk biz de ne yapacamz bilemiyoruz. Bir baba olarak gerçekten zor bir durumdaym. Elimden geleni yaptm düünüyorum. u an elimizden gelen sadece dua etmek.

Tek isteim çocuklarmn tedavisinin yaplmas

çocuklarnn hastalnn tehisi ve tedavisi için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoandan yardm talebinde bulunan Baba Doan, Bu hastaln tehisini bilen bir doktor varsa ve tedavileri yaplabilecekse yardmlarn bekliyoruz. lk önce tan konulmad için raporlarn da alamyorduk birkaç yl böyle geçti sonra raporlar çkt. Ben para ya da baka bir ey istemiyorum tek isteim çocuklarmn tedavisinin yaplmas ve iyilemeleridir. Cumhurbakanmzn muhakkak tand doktorlar vardr. çocuklarmzn tedavisi için bize yönlendirirse çok seviniriz. Bir hastalk varsa muhakkak bir tedavisi de vardr. Cumhurbakanmza sesleniyorum: Birçok hastaya sahip çktn haberlerde gördük. Yurt içi ya da yurt dnda olsun çocuklarmn tedavileri için bizlere yardmc olmalarn istiyorum. Allah rzas için ellerinden geleni yapmalarn istiyorum. ifadelerini kulland.

çocuklarmn hastalklar ile urarken ayamda kapanmayan bir yara açld

çocuklarnn tedavisi için Ankaraya yerletiini ve bir çikolata fabrikasnda gece çaltn aktaran Baba Doan, gündüz ise çocuklarnn tedavisinin yaplmas için hastane hastane dolatn belirtti.

Doan, Akam 7den sabah 7ye kadar çalyordum. Eve geldiim gibi çocuklarm alp hastalklarnn tehisi ve tedavilerinin yaplmas için hastane hastane geziyorduk. O arada 5 gün hiç yatmadm ve istirahat etmediim için sol ayam birden kapkara oldu. çocuklar brakp kendi derdime dütüm. Bütün üniversite hastanelerine gittim ayama bir tehis koyamadlar. lk önce damar tkankl var dediler ilaçla damarm açtlar ama ime devam etti ve yaraya dönütü. Niçin böyle karardna bir anlam veremediklerini söylediler. En son Ankara Numune Hastanesinde kronik bölümüne gittim orada beni yatrdlar ayamdaki ölü deriyi aldlar. 3 ay orada yatrldm ve 5-6 ay tedavi gördüm. Parça yaptrmaya çaltlar ama tutmad. Bir sürü ameliyat geçirdim. Doktorlar damarlarnn çaltn bu yarann neden iyilemediine kendilerinin de bir anlam veremediklerini söylediler. GATA hastanesine bile gittim, onlar da bir ey anlamadlar. yileemedim çocuklarm aldm tekrar Mardine yerletik. u an sürekli tedavim için Mardin Devlet Hastanesine gidiyorum. Birkaç defa ameliyat oldum, kök hücre nakli yaptlar. En son damar da yaktlar ama yara kapanmyor ve iyilemiyor. Hem çocuklarmn rahatszl hem de ayamn bu ekilde olmasndan dolay baya sknt yayoruz. diye konutu.

Bir anne olarak sesleniyorum: Lütfen çocuklarmza sahip çkn

çocuklarnn bakmndan rahatsz olmadn ama onlarn ac çektiini görünce yüreinin dayanmadn söyleyen anne ükran Doan da çocuklarnn her eyi anladn, zihin olarak bir sorunlarnn olmadn, bu yüzden de daha çok aç çektiklerini ve dayanacak güçlerinin kalmadn söylüyor.

Anne Doan, çocuklarmn hafzas yerinde her eyi anlayp kavryorlar ama konuamyorlar. El ve ayaklar tutmuyor. Biz anne baba olarak; elimizden geleni yapmaya çaltk ama hastalklarna tehis konulamad. Bu Allahn bir imtihandr, sürekli onlara dua ediyorum. Allahtan (Celle Celaluhu) hiçbir zaman umudumuzu kesmiyoruz. çünkü ifay veren odur. Geceleri uyuyamyorlar, ben de öyle uykusuz kalyorum. Büra 5 yana kadar ne o ne ben hiç uyuyamyorduk. Sürekli alyordu, onu gezdiriyordum. 13 yldr ne çektiimi bir ben birde Allah bilir. Bir anne olarak, anne efkatiyle Cumhurbakann ei Emine Hanma sesleniyorum: çocuklarma sahip çksnlar. Hastalklarnn tehisi ve tedavileri için bize yardmc olsunlar. Allah rzas için bana yardmc olsunlar. Rica ediyorum, lütfen bir çare bulunsun. Biz az dualyz, sürekli dua ediyoruz, sabrediyoruz. Ama eer bir çare varsa ve ben ulaamyorsam Allah rzas için beni ulatrn. dedi.

Ana Sayfaya Git