Hastane kavşağı tehlike saçıyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağında herhangi bir trafik ışığı ve yönlendirme tabelası olmadığından trafik kazalarının yaşandığını belirten vatandaşlar, gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını istiyor.

Haberler 28.10.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi kavanda herhangi bir trafik ve yönlendirme tabelasnn olmamas, cadde geniliinin araç trafiine yetersiz kalmas, yaya kaldrmnn eksikliinin maduriyetlere yol açtn söyleyen vatandalar, söz konusu kavaklarda son 4 yl içerisinde en az 150-200 kazann meydana geldiini belirttiler.

Diyarbakrn en büyük salk hizmet merkezlerinden biri olan Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi yerlekesinde gerekli çevre düzenlemesiyle beraber hastaneye bir tek ulamn saland yolun ilgili noktalarnda trafik levha ve klarnn olmay birçok kazann gerçeklemesine neden oluyor.

Hastanenin yaklak 7 yl önce kurulduunu belirten çevre esnafndan Kadir Kaya, hastanenin çevre düzenlemesi adna pek bir ey yaplmadn söyledi.

Hastane çevresindeki noksanlklar dile getiren Kaya, Dolmu duraklar hastaneye mesafeli. Di Hastanesi ile Eitim Aratrma Hastanesine giden yollarn çakt noktada sk sk kazalar oluyor. çünkü yolda düzen ve kaldrm namna herhangi bir ey yok. Bu yolu otobüs ve dolmularn kulland gibi baz zamanlarda ambulansta kullanyor. Burada herhangi bir kavak belirtilmemi, serbest yoldur. Yol hakk ve üstünlüü kimde olduu belli deil. Burada bir an önce çevre düzenlemesinin yaplmas lazm. dedi.

Hastane otopark yetersiz

Otopark alannda da skntlarn yaandn hatrlatan Kaya, Hasta yaknlar araçlar için hastanenin otopark alannda yer bulamaynca yakn çevreye park etmek mecburiyetinde kalyorlar. Diyarbakrn en büyük hastanesinden bahsediyoruz ama yolu yok. Arka taraftan verilmesi gereken yol halen verilmemi. Burada 4 k yaadm ve zorluunu gördüm. K olunca yollardaki su birikintilerinden ve çamurdan kaynakl çok zorluklar yaanyor. Bulunduumuz yerde kaldrm dahi yok. Hastalar zaten madur, bu zorluklar karsnda daha da madur oluyorlar. ifadelerini kulland.

4 yldan bu yana hastane çevresinde esnaflk yaptn ve bu süre içerisinde skntlarn giderilmediini ifade eden Nevzat Alican, Göründüü gibi asfalt ve kaldrm yok. Hastaneye giden vatandalar 500 metre yamurda ve karda yürümek zorunda kalyor. Gelip burada ilaçlarn alp tekrar 500 metre duraa geri gidiyor. diye belirtti.

Hemzemin geçit bariyeri bozuluyor

Alican, Demiryolu daha bir skntl sürekli inen hemzemin geçit bariyeri bozuluyor. 4 yl içeresinde en az 150-200 kez kaza meydana gelmi ve çouna da ahit olmuuz. Trafik klar yok. Hastane kavanda giden ve gelen araçlar santimle birbirini kurtaryor. Bu eksikliklerin bir an önce giderilmesini temenni ediyoruz. eklinde konutu.

Trafik klarnn olmay kazalara davetiye çkardn söyleyen Alican, Sonuçta buras bir eitim ve aratrma hastanesidir. Nerde baksan buraya günde bin hasta gidip geliyor. Krmz k yok. Buras bir hastane yolu, ambulans gidip geliyor ve sürekli hasta tayor, tren raynda hiçbir k yok. Büyük bir kazaya yol açabilir. Kaldrm yok, vatanda caddeden yürüyerek hastaneye gidiyor. Bunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. ifadelerini kulland.

Kaldrm olamad için kazalar oluyor

Trafik klar ve kaldrmlar olmad için kazalarn yaandna dikkat çeken Ubeydullah Karael, olan kaldrmlara da araçlarn park edildiine dikkat çekti.

Karael, Acile giri yaptmz zaman ne bir yaya geçidimiz ne de krmz mz var. Hiçbir güvencemiz yok. Ana yola balanan kavakta bir k yok. Ben burada kaç defa kazalara ahit oldum. Yayalara çarpyorlar çünkü kaldrm yok. Olan yerlere de arabalar park ediyor. dedi.

Yollar kötü, duraklar çok uzak ve kaldrm yok

Hastane yolu güzerghn kullanmak mecburiyetinde kalan ortaöretim örencilerinden Berat pek, yollarn dar ve duran uzak olmasndan dolay zorluk yaadn söyledi.

Her gün okula gitmek için 500 metre ilerdeki duraa gittiini belirten pek, Durak çok kalabalk. Buras, Diyarbakrn en büyük hastanelerinden biri ama yollar çok dar. nsanlar bu yollardan geçemiyor. Burada tren ray var. Özelikle ambulans geldiinde içindeki hastayla trenin geçmesini bekliyor. Yollarmz çok kötü ve kaldrm yok. Önümüz k yollarmz bozuk ve duraklar çok uzak bu nedenle zorlanyoruz. eklinde konutu.

Trafik, yol ve hizmet açsnda aksaklk var

Hastane kurulmadan önce yaplmas gerekenlerin sona brakldna dikkat çeken Abdurrahman Avc ise, çevre düzenlemesi konusunda üvey evlat muamelesinin uygulandn savundu.

Avc, Hastane yaplmadan detaylara ilikin bir hazrlk yaplm olmas lazm. Hastanemiz bitti ama ne yazk ki bata yaplmas gerekenler sonradan yaplmaya çalld. Trafik, yol ve hizmet açsnda aksaklk var. Hastane etraf üvey evlat gibi, hizmet yok. Refüj ve yol geniletilmesiyle ilgili hastaneye giden yollarn ayrtrlmas lazm ve bunlarn hepsinin düzenli olmas gerekir. ifadelerini kulland.

Burann görüntüsü Diyarbakrn 20 yl önceki haline benzer

Hastane çevre düzenlemesinin yaplmas gerektiini vurgulayan Avc, Hastanenin çevresi köy gibi ne kaldrm ne de yaya yürüyü band var. Burann görüntüsü Diyarbakrn 20 yl önceki haline benziyor. Yetkililerin buraya duyarl olmas lazm. Hastane yolu olmasndan dolay buraya biraz daha itina gösterilmesi gerekir. dedi.

Hemzemin geçitteki tehlikelere dikkat çeken Avc, Tren buradan geçtii zaman göreceksiniz bariyer inmesine ramen trafik iliyor, büyük bir kazaya sebep olabilir. Bazen bariyer takl kalyor, saatlerce sinyalizasyon çalyor, tren gelecek diye araçlar burada bekliyor. Bazen de sinyalizasyon takl kalm deyip trafik iliyor. Ama göreceksiniz burada çok büyük bir kazaya sebep olacak. Bu konulara binlerce kez ahit olmuuz. Onlara; sizin bariyeriniz takl kalm gelin bunu yapn diyoruz. Onlarda gelip yapp gidiyorlar. Ama bir saat sonra yine bozuluyor. eklinde konutu.

Yol, hastane ve camiyi yarm yapmsn. nsanlara hizmet mi yoksa zulüm mü ediyorsunuz? diye soran Avc, son olarak unlar söyledi:

Bu hizmet ii deil. Buradaki yolun 3 eritli, kaldrml olmas lazm. nsana hizmet ibadettir. Bu zaman da bu çada insanlarmz buna layk deil. Herhangi bir insan bu caddeye ve yola baksa rahatsz olur. Yetkililerin bu konuya duyarl olmasn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git