Hastane Müjdesi!

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin'de eğitim ve araştırma hastanesi yapılacağı müjdesini verdi. Miroğlu, "Eğitim ve araştırma hastanesi Mardin ve bölge için Suriye'den tutun Irak'a kadar yeni bir inşa sürecinde bu hastane çok faydalı olacaktır" dedi.

Haberler 25.02.2018 - 12:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Orhan Mirolu, gazetecilerle bir araya geldi. Mirolu Kürt meselesi üzerine yazd Yeni yüzyl, Kürtler ve bamszlk kitabn imzalayarak gazetecilere hediye etti. Mirolu, Mardinin hareketli günler geçirdiini ifade ederek bu hareketliliin Mardine canllk getirdiini söyledi.

Mardine yeni 400 yatakl hastane

Mardinde salk alannda önemli gelimelerin yaanlacan belirten Mirolu, Mevcut devlet hastanemize 400 yatakl yeni bir hastane yaplacak. Böylece 700 yatakl bir hastaneye ulaacaz. Mardin için ehir hastanesi konusunu çok tarttk ama salk bakanlmzn yetkilileri ile yaptmz görümelerde ehir hastanesinden ziyade Mardinin bir eitim ve aratrma hastanesine ihtiyac olduunu tespit ettik. Bu görümeleri bizzat bakanmzla yaptk. Bu eitim ve aratrma hastanesi Mardin ve bölge için Suriyeden tutun Iraka kadar yeni bir ina sürecinde bu hastane çok faydal olacak diye konutu.

Mardinin bütün ilçeleri için yeni projelerin olduunu aktaran Mirolu, 150 bin nüfuslu Midyat ilçesine bir di hastanesinin yaplacan ve bu hastaneden 300 bin bölge insannn faydalanacan söyledi. Mirolu, Mardin için çok önemli projelerimiz var. Nusaybin ve Midyatta birer di hastanesi 2018 yatrm programlarmzda yer ald. Midyattaki di hastanemiz bölgede de önemli bir hizmet salayacak. Mardin ve Midyat karayolu ihale aamasnda. Midyat yolu için bizzat babakanmzn talimat var. çok ksa sürede bitecek ve Ömerli Midyat çevre yollar ile birlikte yine bitecek eklinde konutu.

Kayyumlarn performans memnuniyet verici

Kayyum belediyelerin hizmetlerine de deinen Mirolu açklamalarn öyle sürdürdü:

Kayyum belediyelerimizin son bir yl içerisinde ortaya koyduu performans ve çalmalar hakikaten memnuniyet verici oluyor. Ben üç kilometrelik yol için bakanlklara ne kadar koturduumu biliyorum. Asfalt yol dediiniz zaman karayollar ürküyordu. Yani para ve maliyet lazm. Köy yollarmz berbat durumdayd. Sonra baktk ki bir kayyum belediyesi geldi ve ilk etapta 400 kilometreye yakn köy yollarn beton asfalt yapt. Önümüzdeki dönemde buna yeni kilometrelerce yol dahil edilecek. Taziye evleri ve benzeri projeler devam edecek.

Ana Sayfaya Git