Hastanede tiyatro!

Sur Halk Eğitim Merkezi ile Dicle Üniversitesi Hastanelerinin organizasyonunda başta lösemili çocuklar olmak üzere hastanede yatan çocuklar, kendileri için düzenlenen tiyatro gösterimiyle moral buldu.

Haberler 01.12.2016 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Onkoloji, çocuk ve Kalp Hastanelerinde tedavi gören çocuk hastalara moral vermek amacyla sahnelenen Krmz Balkl Kz- Hansel ve Gratel adl tiyatro oyunu çocuk izleyicilere keyifli anlar yaatt.

Diyarbakrda, Sur Halk Eitim Merkezi ile Dicle Üniversitesi Hastaneleri ibirliiyle düzenlenen etkinlikle bata lösemili çocuklar olmak üzere hastanede yatan çocuklar için tiyatro gösterimi yapld. DÜ Kalp Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, bata lösemili çocuklar olmak üzere hastanenin dier servislerinde yatan çocuklar ve aileleri katld.

Sahnelenen Krmz Balkl Kz ve Hansel ve Gretel oyunlar sayesinde tiyatro ile ilk defa tanan çocuklar, kendiler için kesilen pasta, datlan hediyeler ve sahnede tiyatro oyuncularyla yaptklar dans ile moral buldu.

- Tiyatroyu onlarn ayana getirdik

Sur lçe Milli Eitim Müdürü Eyüp Uçak, hastanede yatan çocuklara yönelik böyle bir sosyal sorumluluk projesi hazrladklarn, tedavilerinin sürmesi nedeniyle çocuklarn tiyatroya gitme imkan bulamadklarn belirterek, Lösemili çocuklar tiyatroya gidemedii için biz tiyatroyu onlarn ayana getirdik. dedi.

Tiyatro grubu içinde geçen yl terör saldrlarndan etkilenen gençlerin de yer aldn ifade eden Uçak, öyle devam etti:

Rehabilite amaçl terör maduru çocuklara drama dersleri verilerek, yaadklar skntlar üzerlerinden attlar. Terörden madur olmu çocuklarmz, tiyatroya gitme imkan olmayan hasta çocuklarmza oyun sergiledi. Sur, terörden dolay hep madur oldu. Bugün madurlar, madur olanlara yardm eli uzatyor diyebiliriz.

DÜ Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Gökhan Krba ise hastanede yatan çocuklarn çounun ilk defa tiyatro ile bulutuklarn söyledi.

Etkinliin çocuklar üzerinde olumlu etki brakacana inandn ifade eden Krba, Amacmz birkaç saatliine de olsa hasta çocuklarmz elendirmek, onlarn moralini iyiletirmek. ifadelerini kulland.

Sur Halk Eitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülsever de bata onkoloji servisi olmak üzere DÜ Hastanelerinde tedavi gören çocuklara moral ve motivasyon olmas amacyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerine dikkati çekti.

Tiyatro grubunda yer alan oyunculardan bir ksmnn rehabilitasyon, motivasyon ve topluma tekrar kazandrma amacyla drama dersleri verdikleri Surdaki terör madurlar olduunu ifade eden Gülsever, verilen eitimlerle kiinin kendini gelitirmesinin yannda çevresine de yararl olma fiilinde bulunduunu bildirdi.

- Tiyatroya gitmemitim, bunu da gördüm

çocuklardan clal çakin, 6 yldr lösemi hastalyla savatn, bu sürede hem güzel hem de kötü günler yaadn anlatt.

Yaplan etkinlikten dolay sevindiklerini ifade eden çakin, çok heyecanl ve sevinçliyim. Böyle iyilikler yapan aabey ve ablalara çok teekkür ediyorum. Tiyatroya gitmemitim, bunu da gördüm. Bu tür etkinliklerin ayda veya haftada bir de olsa hem klinik hem de poliklinikte yaplmasn istiyoruz. Moralimizi yüksek tutunca daha çok iyileiyoruz, bunun farkndaym. diye konutu.

Bu yl hastal nedeniyle okula gidemediini ifade eden çakin, okuyabilmesi durumunda lösemili çocuklar tedavi etmek için doktor veya hemire olmak istediini belirtti.

Zeynep Ildr ise 3 aydr hastanede tedavi gördüünü, kendileri için düzenlenen etkinlikten dolay çok mutlu olduunu dile getirdi.

Daha önce hiç tiyatroya gitmediini anlatan Ildr, çok mutluyum, huzurluyum. Etkinlii düzenleyenlere çok teekkür ediyorum. dedi.

Hatice Yldrm da etkinlikten dolay duyduu memnuniyeti anlatarak, ilk defa tiyatro izlemenin sevincini yaadn aktard.

Ana Sayfaya Git