Hastanelere yeraltı hattı

Dicle Elektrik Dağıtım, 1 milyon 300 bin liralık yatırım ile hastaneler bölgesinin enerji iletim hatlarını yeraltına alıyor. Yapılacak çalışma sonunda bu bölgedeki havai hatların tümü yeraltına alınarak enerji kesintilerinin de önüne geçilecek.

Haberler 29.12.2016 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji kesintisi yaanmayacak

Dicle Elektrik Datm Diyarbakr l Müdürü Uur Yaka, müterilerine kesintisiz ve kaliteli elektrik enerjisi verme çabalarnn devam ettiini belirterek, Hastaneler Bölgesi olarak bilinen bölgede mevcut havai hatlarn, radyal ebeke durumundan arndrlarak yeralt ring ebekesi içine alnacan söyledi. Yaka, Diyarbakr li Yeniehir lçesi Ofis Bölgesi AG-OG Yeralt Elektrik Tesisi ve ASOP Montaj Yapm i kapsamnda gerçekletirilecek olan çalma, 1 milyon 300 bin liraya mal olacak. Hastanelerin enerji ihtiyacn karlayan havai hatlarn yeraltna alnmas ile arzalardan dolay enerji kesintisi yaanmasnn önüne geçilecektir. Bu sayede hava koullarndan kaynakl elektrik kesintileri ve bu kesintilerin yol açabilecei güvenlik sorunlarna ilikin handikaplar da ortadan kalkacaktr. Tüm bunlarn yannda havai hatlarn yaratm olduu görsel kirlilik de giderilecektir.

16.488 metre kablo döenecek

Söz konusu çalmay Mart ay bana kadar tamamlamay planladklarn da kaydeden Dicle Elektrik Datm l Müdürü Uur Yaka, yaplacak çalma sonunda bu bölgeye 2 adet beton kök ile 20 adet Box Panonun monte edileceini, kazlacak 2.575 metre kanala ise 10.700 metre orta gerilim kablosu ve 5.788 metre alçak gerilim kablosu döeneceini söyledi. Yaka, ayrca aydnlatma çalmalar kapsamnda hastaneler bölgesine 80 adet aydnlatma direi yerletireceklerini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git