Hasuni'de hasret giderdiler

Silvanlılar Hasuni mağaralarında doyasıya eğlendi.

Haberler 24.07.2018 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde yayn yapan Malabadi Gazetesi tarafndan 2014 ylnda balatlan Silvanllar Bulumas etkinliinin bu yl üçüncüsü düzenlendi. Gazetenin Genel Yayn Yönetmeni hsan Ylmazn düzenledii etkinlik 2 gün sürdü. Etkinlikte, Avrupann farkl ülkeleri ve Türkiyenin çeitli il ve ilçelerinde yaayan Silvanllar, geldikleri ilçede hasret giderdi. Silvanllar, ilk önce ahan Spor Tesislerinde düzenlenen kahvaltda bir araya geldi. Daha sonra, Gazi lkokulu, Belediye Camisi, Selahaddin Eyyubi Camisi, Aslanl Burç, Kulfa Kaps, Zembilfro Kalesi, Malabadi Köprüsü ve Hasuni Maaralar bata olmak üzere ilçenin tarihi mekanlarn gezdirilen Silvanllar, Hasuni Maaralarnda düzenlenecek programda doyasya elendi.

SOSYAL ETKNLK

Silvan Farqin Kültür ve Yardmlama Dernei bakan Mehmet çeliker, Bir sosyal etkinlik projesi kapsamnda bir araya gelmi bulunmaktayz. Bu tür etkinliklerle ilçenin Kültürel ve tarihi deerlerinin tantmna büyük katk sunmaktadr. Biz Silvanllar olarak ta memleketimizin tantmn ve sosyal balarnn güçlenmesi amacyla bu bulumalara destek vererek memleketimizin gelimesinde katk sunacaz. Önümüzdeki yl daha büyük bir organizasyonla Silvanda bir festivalin yaplmas için dier derneklerimizle birlikte karar alarak çalmalarmza imdiden balayacaz. Memleketimiz ve insanlarmz için hayrl olsun dedi.

Hasuni Maaralarnda düzenlenen elence programnda davetlilere çiköfte ikram edildi, yerel sanatçlar Koçer, Murat, Berat Gülli sahne ald.

Etkinlii düzenleyen hsan Ylmaz, Silvan bulumamza katlan tüm Silvanl hemerilerimize sonsuz teekkürlerimi iletiyorum. Sosyal medya üzerinde bir araya gelmi Silvana gönül veren insanlar olarak Silvann kalknmas ve Silvann turizm anlamnda tantlmas için tüm enerjimizi harcayacaz. Bizleri yalnz brakmayan Silvan Farqin Kültür ve Yardmlama Dernei Bakan Mehmet çeliker, bizlerden desteklerini esirgemeyen iadam kram Yüceda ve ehmus Karadaa teekkür ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git