Hatırlamak dahi istemiyorlar!

Diyarbakır’da uzman doktorlar ile tecrübeli asistanların girmek istemediği HIV’li kadının doğumunda parmağına iğne batan asistan D.D.’nin ve bebek S.K.’nın son testlerinde HIV’e rastlanmadı. Taşıyıcısı koca ile virüsü bulaştırdığı eşinde de ilaç tedavisi sonuç verdi.

Haberler 06.07.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesindeki HIVli doum skandalyla ilgili adli ve idari soruturma sürüyor. Siirtte kocasnn HIV bulatrd ç.K., 4üncü çocuunu dourmak için gittii hastaneden Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. ddiaya göre doktorlar HIVli kadnn sezaryen operasyonuna girmek istemedi.

Nöbetçi uzman doktor ve tecrübeli asistanlarn girmek istemedii operasyonu, klinik sorumlusu, yanna 3 aylk asistan D.D.yi alarak yapt. Ameliyat sonras diki atan asistan D.D., eline ine battn iddia etti, hemen tedavi altna alnd. Asistan D.D. hastane hakknda suç duyurusunda bulundu. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl da, ameliyata girmeyerek 2 gün i brakan hekimler hakknda soruturma balatt. Bebek ve asistana uygulanan ilaç tedavisi sonras 1. ve 3. aylarda yaplan tahlillerde virüse rastlanmad. Kesin bulgu için haziran aynda yaplan son tahlillerde de virüsün bulamad ortaya çkt. Tedavileri süren tayc koca M.K. ile ei ç.K.nn da yaplan son tahlillerinde virüsün pozitiften negatife döndüü ortaya çkt. Ancak çiftin ilaç tedavisini ömür boyu sürdürmesi gerekiyor.

HATIRLAMAK DAH STEMYORUM

Hastanede yaadklar nedeniyle büyük travma yaadn anlatan 4 çocuk annesi ç.K. ise, Pe pee müjdeli haberler aldk. Tedavimiz o hastanede sürüyor. Tüm doktorlar da öyle deil. Dava da açmadk. Bundan sonra o kötü günleri dahi hatrlamak istemiyorum dedi. Olayla ilgili idari soruturmada 3 profesörden oluan komisyon ifade alma ilemlerini tamamlad. Raporun, bu ay içinde rektörlüe sunulaca örenildi. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl ise idari soruturmann tamamlanmasn bekliyor. Bu arada Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, geçen hafta kadn doum kliniindeki asistanlara baar belgesi verdi.

Ana Sayfaya Git