Hava sıcaklığı

Mayıs ayında en yüksek sıcaklık Ceylanpınar'da, en düşük sıcaklık Zara'da ölçüldü

Haberler 09.06.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede mays aynda en yüksek scaklk 44,3 dereceyle Ceylanpnarda, en düük scaklk ise sfrn altnda 5,7 dereceyle Zarada ölçüldü.

Türkiyede uzun yllar mays ay ortalama scakl 16,7 derece olarak kaydedildi. Bu yl mays ay ortalama scakl ise 19,3 dereceye yükseldi.

Mays aynda en yüksek scaklk 44,3 dereceyle Ceylanpnarda, en düük scaklk ise sfrn altnda 5,3 dereceyle Zarada kaydedildi. 44,3 derece, Türkiyede mays aynda ölçülen en yüksek deer olarak kaytlara geçti.

Geçen ay ortalama scaklk Krklareli, çorlu, Tekirda, Yalova, Balkesir, Antakya, Elmal, Erdemli, Ordu, Rize, Hopa, Bolu, Karabük, Ünye, Boyabat ve Nallhan çevrelerinde mevsim normalleri civarnda, Samanda çevresinde mevsim normallerinin altnda, yurdun dier bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleti.

MARMARA BÖLGESNDE EN YÜKSEK SICAKLIK GEYVEDE

Mays aynda Marmara Bölgesinde ortalama scaklk Trakyann kuzey batsnda, Kadköy, Yalova, Balkesir çevrelerinde mevsim normalleri civarnda, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleti. Bölgenin mays ay uzun yllar ortalama scakl 16,9 derece iken, geçen ay 18,3 derece oldu. Bölgede en düük scaklk 2 derece olarak Lüleburgazda, en yüksek scaklk ise 34,6 dereceyle Geyvede ölçüldü.

Ege Bölgesinde ortalama scaklklar, bölgenin tamamnda mevsim normallerinin üzerinde kaytlara geçti. Bölgenin mays ay uzun yllar ortalama scakl 18,6 dereceden 20,9 dereceye çkt. Bölgede en düük scaklk 2,1 dereceyle Simavda, en yüksek scaklk ise 39,4 dereceyle Aydnda tespit edildi.

Akdeniz Bölgesinde maysta ortalama scaklklar, bölgenin Antakya, Elmal, Erdemli çevrelerinde mevsim normalleri civarnda, Samanda çevresinde mevsim normallerinin altnda, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde kaydedildi. Bölgenin mays ay uzun yllar ortalama scakl 19,3 dereceyken, bu yln mays aynda 21,5 dereceye çkt. Bölgede en düük scaklk 0,5 derece olarak Göksunda, en yüksek scaklk ise 38,4 dereceyle Kozanda yaand.

ç ANADOLUDA EN YÜKSEK SICAKLIK KIRIKKALEDE

ç Anadolu Bölgesinde scaklklar bölgenin tamamnda mevsim normalleri civarnda gerçekleti. Bölgenin mays ay uzun yllar ortalama scakl 14,6 dereceyken, bu yln mays aynda 17,7 derece oldu. Bölgede en düük scaklk sfrn altnda 5,7 derece olarak Zarada, en yüksek scaklk ise 35,3 dereceyle Krkkalede ölçüldü.

Karadeniz Bölgesinde ortalama scaklklar Ordu, Rize, Hopa, Bolu, Karabük, Ünye, Boyabat, Nallhan çevrelerinde mevsim normalleri civarnda, bölgenin dier kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde ölçüldü. Bölgenin mays ay uzun yllar ortalama scakl 15,2 derece iken, geçen ay 17,2 derece oldu. Bölgede en düük scaklk sfrn altnda 1,9 dereceyle Bayburtta, en yüksek scaklk ise 37,9 dereceyle Amasyada yaand.

Dou Anadolu Bölgesinde geçen ay ortalama scaklk, bölgenin tamamnda mevsim normallerinin üzerinde gerçekleti. Bölgenin mays ay uzun yllar ortalama scakl 13,6 derece iken, geçen ay 17,2 dereceye yükseldi. Bölgede en düük scaklk sfrn altnda 5,3 dereceyle Ardahanda, en yüksek scaklk ise 36,6 dereceyle Elazda ölçüldü.

Güneydou Anadolu Bölgesinde ortalama scaklk bölgenin tamamnda mevsim normallerinin üzerinde gerçekleti. Bölgenin mays ay uzun yllar ortalama scakl 20,7 dereceyken, bu yl 24,7 derece oldu. Bölgede en düük scaklk 3,6 dereceyle Batmanda, en yüksek scaklk 44,3 dereceyle Ceylanpnarda kaydedildi.

Ana Sayfaya Git