Havaalanlarında yeni sistem var!

Şehir terminalleriyle havalimanı arasında ve havalimanından çevre illere, ilçelere gerçekleştirilecek düzenli yolcu taşımacılığı, havalimanı işletmecisi tarafından yapılacak ancak Büyükşehir Belediyesi Kanununa göre UKOME kararıyla yetkilendirilen kuruluşlar bu düzenleme gerekliliklerinin dışında tutulacak

Haberler 18.06.2017 - 13:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehir terminalleriyle havaliman arasnda ve havalimanndan çevre illere, ilçelere gerçekletirilecek düzenli yolcu tamacl havaliman iletmecisi tarafndan yaplacak ancak Büyükehir Belediyesi Kanununa göre Ulam Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararyla yetkilendirilen kurulular bu düzenleme gerekliliklerinin dnda tutulacak.

Sivil Havaclk Genel Müdürlüünün (SHGM) Havalimanlar Yer Hizmetleri Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelii Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Söz konusu deiiklikle, havalimanlarnda temsil, yolcu hizmetleri, yük kontrolü ve haberleme, ramp, kargo ve posta, uçak hat bakm, uçu operasyon, ulam, ikram servis, gözetim ve yönetim, uçak özel güvenlik hizmet ve denetiminden oluan hizmet türlerinin tamamn veya bir ksmn kendileri için yapacak hava tayclarna her bir hizmet türü için verilecek çalma belgesi olarak tanmlanan B grubu çalma ruhsatna ilikin baz düzenlemelere gidildi.

YERL HAVA TAIYICILARI

Buna göre, yerli hava tayclar, ulam hizmeti hariç yer hizmet türlerinin tamamn veya bir ksmn B grubu çalma ruhsat alarak kendi için yapmaya yetkili olacak. Yerli hava tayclar ilgili maddede belirtilen havaliman yer hizmet türlerinden ulam hizmeti hariç, dier hizmet türlerinin tamamn veya bir ksmn B grubu çalma ruhsat alarak kendileri için yapmaya yetkili saylacak.

ehir terminali veya terminalleriyle havaliman arasnda ve havalimanndan çevre illere ve ilçelere gerçekletirilecek düzenli yolcu tama iletmecilii, karayolu tamaclyla ilgili tüm mevzuata uyulmas kouluyla taleplere göre, yönetmelik esaslar çerçevesinde havaliman iletmecisi tarafndan yaplacak. Ancak Büyükehir Belediyesi Kanununa göre Ulam Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararyla yetkilendirilen ve havaliman, ehir merkezi, havaliman arasnda ulam hizmeti verecek kurulular bu düzenleme gerekliliklerinin dnda tutulacak.

ULAIM SEFERLER YAPACAK

Havalimanna sefer yapan kurulular, yolcu maduriyetine ve hizmet aksamasna yol açmamak için uçu saatlerine göre seferlerini düzenleyecek. Ulam hizmeti veren kurulu duraklar ve hareket saatlerine ilikin bilgiler, hizmet verilen havalimannn resmi internet sitesinde ve havaliman içinde yaynlanacak. Ayn güzergahta en fazla 1 firma hizmet verebilecek.

Deiiklikle yönetmelikteki B grubu ulam hizmeti çalma ruhsat talebinde bulunan yerli hava tayclar, en az iki yl süreli olmak kouluyla bu hizmette kullanacaklar araçlar veya süre kstlamas olmakszn bu araçlar kullanacak personeli kiralama yöntemiyle temin edebilirler. bendi de yürürlükten kaldrld.

Düzenlemeye eklenen geçici maddeye göre ise mevcut B grubu çalma ruhsatna sahip kurululara, hizmetlerini bu maddenin yaymndan itibaren 31 Aralk 2017ye devam ettirebilme imkan tannd.

Ana Sayfaya Git