Havada Hayat Kurtardı

Amed Sportif Faaliyetler'in doktoru, bu kez uçakta hayat kurtardı

Haberler 25.11.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara seferini yapan yolcu uçanda bulunan ve uçak, Kayseri üzerindeyken kalp krizi geçiren hastaya müdahale eden Amed Sportif Faaliyetler Kulübünün doktoru Hakan Tekin (43), hastay yaama döndürdü.

KALP KRZ GEçRD

Diyarbakrdan Ankaraya saat 10.00da hareket eden yolcu uça, Kayseri üzerinde uçarken, yolcular arasnda bulunan Fener Alp (43), aniden fenalat. Kalp krizi geçirdii anlalan yolcuya ilk müdahaleyi uçakta bulunan Amed Sportif Faaliyetler Kulübünün doktoru Hakan Tekin yapt. PTT kinci Lig Krmz Grup takmlarndan Amed Sportif Faaliyetler kafilesinin hafta sonu yapaca maç için Ankaraya gitmek üzere uçakta olduu, Ankaradan karayoluyla Kastamonuya geçecei örenildi.

Takmla birlikte maça gitmek için uçakta bulunan Tekin, yapt müdahaleden sonra hastann deerlerini stabil hale getirirken, uçan yolculuuna devam etmesi kararlatrld. Dr. Tekin, hastaya yapt yapt müdahaleyi öyle anlatt:

HAYATA DÖNDÜRDÜ

Hastann bilinci kaypt, tansiyonu düük ve rengi soluktu. Yanna vardmzda bilinç tamamen kaybolmak üzereydi. Yatrdk, o sra kendinden geçti. Gösüne biraz bask yaptk. Ondan sonra oksijen vererek, kendine getirdik. Hasta kendine geldikten sonra kalbinde daha önceden problem olduunu söyledi. Kalp krizine benzer bir belirti vard. Daha sonra kalp krizi olduu çkt. Hasta, kendini iyi hissettiini söyledi. Aksi durumda uçan inme durumu vard. Kendini iyi hissettiini söyleyince biz de genel durumunu iyi görünce yolculuuna devam etme karar ald. Bunda çevredeki yolcularn büyük destei oldu. Benden daha çok çaba sarf ettiler. Yolculardan birinde aspirin olmazsa belki daha kötü olurdu. Dil alt verdik. Daha sonra hasta rahatlad. Uçak indikten sonra ambulans hemen hazr bekliyordu. Hastaneye naklettiler.

Uçak Ankaraya inince haber verilen salk ekipleri, uçaa girerek, kalp krizi geçiren Fener Alpi sedyeyle uçaktan çkarp, ambulansla hastaneye götürüldü. Yolcular ve Alp, uçaktaki müdahalesi için Dr. Tekine teekkür etti.

TARAFTARI KURTARMITI

Amed Sportif Faaliyetlerin takm doktoru Tekin, 14 Nisan 2016 tarihinde, stanbulda oynanan ve 1-1 berabere biten Fatih Karagümrük-Amed Sportif Faaliyetler maçndan sonra kendilerine tepki gösteren ve saldrmak için yanlarna gelmeye çalt srada fenalap, yere düen bir taraftara ilk müdahaleye yapmt. Dili boazna kaçan ve kalp krizi geçiren taraftar müdahale ederek, hayata döndüren Dr. Tekin, o dönem yapt açklamada unlar söylemiti:

Görevli polislerin Doktor yok mu? çarsn duydum. Bu çary duyar duyamaz, sesin geldii yöne gittim. Polislerin yannda yere ylm, Fatih Karagümrüklü bir taraftar gördüm. Hemen ona müdahale ettim. Dilini yutan ve kalp krizi geçirdiini düündüüm taraftara gerekli müdahaleleri yapmaya baladm. Mosmor olan ve 35-40 yalar arasnda olan taraftarn önce boazna kaçan dilini çkardm. Daha sonra hastann rahat bir nefes almasn saladm. Yaklak 15 dakika boyunca hastaya müdahale ettim. Hasta, kendine geldi ve durumu normalle döndü. Salk durumu iyi olan taraftar, daha sonra olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldrld.

Ana Sayfaya Git