Havalar ısındı fiyatlar düştü!

Kışın kilosu 30 liraları gören domates, patlıcan ve biberin etiketi, havaların ısınmasıyla 5- 8 liraları gördü.

Haberler 25.05.2022 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava scaklklarnn mevsim normalleri altnda seyretmesi nedeniyle seralardaki ürünlerde rekolte düü yaanrken, arz- talep dengesi bozulduu için ürünlerin kilo fiyatlar dümeye balad. Bir ay öncesine kadar kilosu 30 liray bulan domates gören domates, patlcan ve biberin etiketi, havalarn snmasyla 5- 8 liralar gördü.

TÜKETC çN GÜZEL GÜNLER GELD

Örtü alt sebze ve meyvenin merkezi konumunda olan Antalyada, Hal Komisyoncular Dernek Bakan Hasan Ali Ylmaz, fiyatlarda düü yaandn söyledi. Üreticinin ve tüketicinin fiyatlardan memnun olduunu anlatan Ylmaz, Artk fiyatlar tüketici için uygun diyebiliriz.

Domates 8 lira, salatalk 1,50, kabak 2-3 lira, patlcan 6-7 lira, biber 3-4 lira arasnda. 1 ay öncesine kadar fiyatlar 30 lirayd. Bu fiyatlar çiftçiyi kurtarmyor. Kn yüksek satp imdi de düük satp bir ortalama alnnca çiftçi de memnun kalyor. Artk mevsimler deiti. Bir dönem ürün az, fiyatlar yüksek olacak. Bir dönem de ürün bol, fiyatlar düük olacak. Maliyetler artmasna ramen üreticiler kn elde ettikleri gelirle bütçelerini dengeledi. Tüketiciler için güzel günler geldi diye konutu.

PAZARINDA ETKETLER DÜTÜ

Toptanc halindeki fiyatlarn düüü semt pazarna da yansd. Alveri için gelen vatanda da esnaf da halinden memnun olduunu dile getirdi. 100 lira ile pazara geldiini belirten Ali Aksoy, 100 liraya önceden 2 poet bir ey almadan gittiim oldu. imdi fiyatlarn dütüünü görünce ok oldum dedi.

Semt pazar esnaf smet Ural, yaz dönemi boyunca fiyatlarn ürünün bolluu nedeniyle düük olacan, ancak kn yine yükseleceini anlatt.Domates ve salatalk alan Murat Yldz, Uzun zamandr fiyatlar baya yüksekti. Ancak bugün düük olduunu gördüm. Kahvalt için domates ve salatalk aldm diye konutu

Meyve sat yapan Umut mal, kiraz geçen hafta 75 liraya, bu hafta 15 liradan sattn söyledi. Meyve tezgahnda erik 15, kays da 15 liradan alc buldu. Toptanc halinde kilosu 4,25 liradan alc bulan karpuz ise semt pazarnda kilosu 5 liraya satld.

PYASADAK FYATLARIN ORANLARI

brahim Tenekeci, geçen hafta piyasann yüksek olduunu, bu hafta ba itibaryla fiyatlarn dütüünü söyledi. Tenekeci, 75 kuru karla karpuz satyorum. Toptanc halinde 2 liraya dahi karpuz var. Esnafn girdi maliyetleri artsa da fiyatlar düüe geçti diye konutu.

Antalya Toptanc Halinde bugün yaplan piyasann ardndan sebzelerin kilogram fiyatlar da belirlendi. Buna göre fiyatlar öyle:Domates 8-10 lira, sivri biber 9 lira, çarliston biber 4 lira, dolmalk biber 8 lira, patlcan 7 lira, kabak 3 lira, salatalk 1,5 lira.

Ana Sayfaya Git