Havalar soğuyor

Doğu Akdeniz'in iç bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu için gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.

Haberler 03.05.2024 - 21:42 Son Güncelleme : 03.05.2024 - 21:42

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gök gürültülü sağanağın bu gece saatlerinden itibaren Adananın iç kesimleri, Kahramanmaraşın batısı ve Hatayın kuzey kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

SAĞANAK YAĞIŞ

Öte yandan, yarın öğle saatlerinden itibaren Diyarbakırın doğusu, Batmanın kuzeyi, Şırnakın batısı ile Mardinin doğusunda da yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HAFTABAŞI DON VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan ikinci açıklamaya göre, ülkede sıcaklıkların halen mevsim normalleri altında devam etmesi nedeniyle, pazar günü akşam saatlerinde Marmaranın güneyi ve doğusu, İç Ege ve Göller Yöresinde orta kuvvetli zirai don tahmin ediliyor.

Pazartesi günü gece saatlerine kadar İç Anadolu Bölgesi ile Batı ve Orta Karadenizin iç kesimlerinde hafif; salı günü gece saatlerine kadar da İç Anadolunun doğusunda (Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir) orta kuvvette zirai don bekleniyor. Başta çiftçiler olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Ana Sayfaya Git