Havalimanına "CIP" Salonu!

"Diyarbakır'a yılın ilk çeyreğinde 250 bin turist geldiğini" açıklayan İl Valisi Güzeloğlu, Diyarbakır Havalimanı'na yerli ve yabancı yolcuları konforlu bir ortamda ağırlamak için CIP salonu yapılacağını bildirdi.

Haberler 23.05.2019 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Hasan Basri Güzelolu, Valilikte Diyarbakr Turizm Bileenleri temsilcilerini kabulünde yapt konumada, yaklak 10 bin yllk geçmii bulunan Diyarbakrn büyük turizm potansiyeline sahip olduuna iaret ederek, son 2 ylda yaplan çalmalar sayesinde ilde turizm sektöründe önemli gelimeler yaandn söyledi.

ehri ziyaret eden konuklar uzun süreli arlamak istediklerini dile getiren Güzelolu, Son dönemde ehir günlük ziyaret edilen deil konaklanlan bir yere doru evriliyor. Öncelik hedefimiz de budur. Diyarbakr uzun süreli konaklamayla tannacak zenginlie sahip. Konaklayan turist saysnda art oldu. dedi.

Güzelolu, PKKnn Sur ilçesindeki tarihi mekanlara yönelik saldrlar gerçekletirdiini anmsatarak, tahrip edilen ve tarihi kimlik tayan bu yaplarn eski görkemiyle bulumas için youn çaba yürütüldüünü belirtti.

Sur ilçesinde ilgili kurulularn yürüttüü projelerin uygulanmasyla büyük deiim yaandna dikkati çeken Güzelolu, inanç turizminin kente büyük katk sunduunu vurgulad.

Tematik müzeler kurulacak

çkalede bulunan Amida Höyüündeki arkeolojik kazlarn bu yl hz kazanacan ifade eden Güzelolu, Tematik müzelere önem vereceiz. Tarihi Sur ilçesinde restorasyonu tamamlanan yaplarda Türk musikisi ve halk müziinin en önemli isimlerinden Celal Güzelses ve hat sanatçs Hamit Aytaç ile kentin edebiyat deerlerinin isimlerini tayan müzeler oluturulacak. diye konutu.

4 ayda 250 bin civarnda turist arladk

Güzelolu, bölgenin tek termal yeri olan çermik ilçesinde fizik tedavi ve kür merkezi kurulacan belirterek, 2018 ylnda 774 bin turist saysna ulatk. Bu yln ilk 4 aynda 165 bin 782si yerli 10 bin 779u da yabanc olmak üzere 176 bin turist konaklad, Zerzevan Kalesini 67 bin 723 kii ziyaret etti. Böylece ilk 4 ayda 250 bin civarnda turist arladk. Bu performans 1 milyon hedefimiz açsndan 2019 hedefimizi gerçekletireceimizi gösteriyor. dedi.

Otellerin doluluk oran yüzde 85

Surda butik otellerin olumas için projelerin yürütüldüünü dile getiren Güzelolu, Otellerde doluluk oran bugün itibaryla yüzde 85e ulatI. Bayramda bunun yüzde 100e ulamasn bekliyoruz. Bunun için hazrlklarmz yapyoruz. TÜRSAB Bakannn youn çabas sonucunda 8 tur operatörü ilk defa Diyarbakr konaklamal olarak programlarna dahil etti. Bu çok büyük ivme getirdi. ifadelerini kulland.

CIP salonu ihalesi yapld

Vali Güzelolu, Diyarbakr Havalimanna yerli ve yabanc yolcular konforlu bir ortamda arlamak için CIP salonu yaplacan belirterek, unlar kaydetti:

Anadoluda ilk ve tek müstakil 498 metrekare alanl CIP salonunun ihalesi tamamland. THY ve çelebi firmasna teekkür ediyoruz. CIP salonunda konuklara kentin tarihi zenginlikleri ile damak lezzetlerinin sunumu yaplacak. CIP salonunun tamamlanmas yurt d seferlerine de katk sunacak.

Ana Sayfaya Git