Hayal dünyaları engel tanımıyor

Engelliler atık pet şişelerini tasarıma dönüştürdü. Atık pet şişeler engelli bireylerin ellerinde eşsiz birer ev eşyasına dönüşüyor.

Haberler 06.02.2018 - 08:19 Son Güncelleme : 06.02.2018 - 08:21

Diyarbakrda yaklak 2 yldr önemli baarlara imza atan Kayapnar Engelsiz Yaam Merkezi engelli bireylerin geri dönüüm bilinci kazanmas ve geliimlerine katk salamas için pet ie tasarm kursu açt. Kursa katlan örenciler çöpe atlan pet ieleri kesip, biçip, boyayp, süsleyerek birer tasarma dönütürüyor. Engelli bireylerin ellerinde kimi zaman esiz bir vazoya kimi zaman bir kalemlie dönüen malzemeler, deiik zamanlarda açlan sergi ve kurulan kermeslerle vatandaa sunularak elde edilen gelir ile engellerin bütçelerine katk salanyor. Kursa katlan farkl yalardan engelli örenciler, katldklar kurslarda çok elendiklerini ve engelsiz yaam merkezinin kendileri için çok güzel bir ortam olduunu ifade etti.

Engelliler mutlu

Kursiyerlerden Baran Tar, kurs sayesinde atklardan da bir eyler üretilebileceini anladklarn ifade etti. Tar, uanda geri dönüüm kutularn kalemlik yapyoruz. Boyuyoruz, kesiyoruz, çiçekler yaptryoruz. Süs gibi. Öretmenimizi, arkadalarmz seviyoruz. Boyama houma gidiyor. 4 aydr buradaym, arkadalarm seviyorum, öretmenlerimizi, kurum müdürümüzü hepsini seviyoruz dedi.

Kurs örencilerinden Mürvet Gem ise Pet ie boyamas yapyoruz. Saks, kalemlik yapyoruz. Houma gidiyor. Mutluyum diye konutu.

Amacmz çocuklar geri dönüüme bilinçlendirmek

Kurs fikrinin engelli örencilere geri dönüüm bilinci kazandrmak ve hayal dünyalarn gelitirmek için baladklarn ve sonrasnda devam etme karar aldklarn ifade eden el sanatlar öretmeni Naciye Karaka, bir sonraki etapta kokulu ta boyama ve süslemeye geçeceklerini kaydetti. Karaka, unlar söyledi:

uanda geri dönüüm kursumuz var. Amacmz çocuklar geri dönüüme bilinçlendirmektir. Bir farkndalk oluturmak istedik. Zihinsel engellilerin zihinlerini açabilmek. çöplerimizi bile deerlendirebileceimizi bunu farkndalk olarak göstermek istedik. Pet ielerinden saks yapyoruz, kalemlik yapyoruz, kutular yapyoruz. Büyük bir zevk ile de yapyorlar. Daha önce de ahap boyama yaptlar. Seramik boyas yaptlar. Tak tasarm yaptlar. Geri dönüümden sonra kokulu ta üzeri çalmalar yapacaz.

Ana Sayfaya Git