Hayali olan uçan arabayı 15 bin liraya yaptı

Siirtli Burhan Canpolat, küçük yaşlarda hayalini kurduğu uçan arabayı 15 bin liraya haftada 3 gün çalışarak 2 yılda tamamladığını belirtti. Arabaya Ayyıldız ismini veren Canpolat, aracı havalandırabilmek için destek beklediğini söyledi.

Haberler 17.09.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

45 yandaki Burhan Canpolat, çocukluk hayali olan uçan arabay yapmak için sadan soldan toplad parçalarla iki kiilik araba yapmay baard.

Uçan arabay 15 bin liraya yapt

Canpolat, yapt iki kiilik arabay uçurmak için yetkililerden destek bekliyor. Uçan arabay yaptn ancak uçurmak için maddi destee ihtiyac olduunu belirten kepçe operatörü Burhan Canpolat, yllarca uçan araba yapmay hayal ettiini ve bu hayalinin gerçeklemesi için maddi destee ihtiyac olduunu dile getirdi. Canpolat, ki kiilik uçan araba yaptm. Uçan arabann tamamn kendi imkanlarmla yaptm. Motorlarn çamar makinesinin motorlarndan aldm. Kaynaklarn tamamn kendim yaptm. Kepçe operatörüyüm. Elektrik, elektronik ve mekanikten de çok iyi anlyorum. ki kiilik uçan araba yaptm. Uçan arabamzn uçmas için devlet yetkililerinden destek bekliyorum. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoandan destek bekliyorum. Bir Siirtli olarak enitemizden destek bekliyorum dedi.

Arabann uçu süresi 45 dakika

Arabann 15 bin liraya mal olduunu belirten Canpolat, Uçan arabann arj ortalama 3 saatte doluyor. Ortalama uçu süresi 45 dakika, saatte 90 kilometre hz yapabilecek. Yükseklii 4 bin metreye kadar çkabilecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git