Hayalinden vazgeçmedi!

Hayatının baharında engelli kaldı, hayalinden vazgeçmedi Hayallerini süsleyen basketboldan vazgeçmedi, milli takım seçmelerine gitmeye hak kazandı

Haberler 03.05.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan yürüme engelli Ebru Akc,19 yandayken silahl yaralama sonucu oynamay çok sevdii basketboldan uzaklat. Bu zaman içinde hiç pes etmeyen Akc, hayata küsmeyip mücadele ederek hayallerinin peinden gitti. Ayaklar üstünde durmak isteyen Akc, ailesinin ilk balarda kar çkmas sonucu zor günler geçirdi. Pes etmeyen Akc, karma engelliler tekerlekli basketbol takmna yazld. Profesyonel olan Akc, Diyarbakr Bedensel Engelliler Spor Kulübünün karma tekerlekli basketbol takmnn 3. Lige çkmasnda büyük pay sahibi oldu. Akc, burada gösterdii baarl performans sonucunda milli takm seçmelerine gitmeye hak kazand.

Bu sporda cinsiyet yok

19 yanda tekerlekli sandalyeye mahkum olduunu ve yaklak 2 yldr profesyonel olarak tekerlekli sandalye basketbol oynadn aktaran Akc, Daha önce Mardinde oynuyordum, imdi yaklak 2-3 aydr da Diyarbakr bedensel engelliler takmndaym. Aileme kabul ettirmem çok zor olmutu aslnda. çünkü kadn olmak corafyamzda çok zor, bir de bedensel engelli bir kadn olmak çok daha zor ve tekerlekli basketbol sporu da erkek oyunu olarak bilindii için ailem ite babam kar çkmt. Bu kadar erkek ile nasl oynarsn, sknt yaarsn diye. Ama isteyince gerçekten her ey oluyor. Ben bundan 14 sene öncede basketbolla tanmtm ama profesyonel olarak oynamamtm. 2 sene önce de ailem artk oynamak istediimde kar çkmad. Onlar da benim çok istekli olduumu görünce. Yaklak 3 aydr bu takmdaym ve arkadalarm, Erol bakanmz olsun bana onlarn ayr cinsinden olduumu hissettirmediler. Zaten bu sporda cinsiyet yok gerçekten. Arkadalarm olsun, Erol bakan olsun onlarn aralarnda olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Hatta bir kadn arkadamz daha var, ben onlarn daha çok olmasn istiyorum. imdi Pazar günü Samsunda yaplacak olan Türkiye Kadnlar ampiyonasna gideceim. Dilerim takmm da çok iyi ekilde temsil ederim. Bizim takmmz bedensel engelliler takm, 3. Lige çkmaya hak kazandlar çok emekler vererek dedi.

Spor sosyal hayatmza arac oluyor

Tekerlekli basketbolun çok zorlu bir spor dal olduunu ifade eden Ebru Akc, sözlerine öyle devam etti:

Oynadmz oyun,ayaktaki basketbolla oranla çok çok zor. Türkiyede de maalesef spor sadece futboldan ibaret görülüyor ve biz yeterli destei alamyoruz. imdi 3. Lige çknca daha çok maç olacak ve daha çok uzak ehirlere gideceiz. Mesele biz 20, 22 saatlik yol gideceiz ve bunun için sponsora ihtiyacmz var. Bize destek olmalarn istiyoruz. Biz zaten engelliler olarak çok fazla zorluklar yayoruz. Spor bizim için sosyal hayatla aramzda arac ve bedensel olarak da kendimizi çok iyi hissediyoruz. Bize sahip çkmalarn istiyoruz. Biz iç içe daha güzel mücadele edebiliriz. çünkü daha maalesef ki bu alg yklamam. Bu bak açsn ykabilmek için engelli kadnlar daha iyi, çekecekse isterim. Ama bende dediim gibi kar cinsimle oynamaktan mutluluk duyuyorum. çünkü biz kadn ve erkek bir arada mücadele edebiliriz ve ancak böyle bir yerlere varabiliriz. Ama tabi ki de kurulmasn isterim ve çünkü erkek takm olduu için birçok gelemeyen ve çekinen kadnlarmz da var. Bu algy ykabilmek için bence çok güzel olabilir diye düünüyorum.

Diyarbakr Bedensel Engelliler Spor Kulübü Bakan Erol Ta, Ebru Akcnn bu yl federasyonun Türkiye bayan ampiyonasna katlmaya hak kazandn söyledi. Ta, Tabi ki destekliyoruz. Elimizden gelen tüm imkanlar seferber ediyoruz ve liglerimizde bayanlarn olmas bizlere müthi onur veriyor, güç veriyor. çünkü onlar bizim deerlerimiz, paha biçilmez deerlerimiz. Onlar daha deerli klabilmek açsndan önlerini açmamz gerektiine inanyorum ve destekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git